Experten: ”De två sänker allting…”

68

Det är långt upplopp på Momarken och mina spikar kommer flygandes till slut.

Båda hästarna kommer från stall i knallform. Frankie Brodde och Mosaique Face ­sänker allt.

Det är jackpott på V75 och vi har en härligt klurig och spelstimulerande omgång framför oss. Upploppet på 240 meter är utslags­givande och efter ombyggnaden av banans doseringar kan ingen längre skylla på snäva kurvor.

Går ut hårt och spikar Frankie Brodde som har gjort starka insatser gång efter gång på V75 i vinter. Efter ett snärtigt slutvarv i V75-finalerna näst senast blev det ytterligare en växel senast när Frankie fick springa utan skor. Han flög förbi motståndet i Kalmar och är given förstahäst.

När jag dessutom hör att det återigen blir barfota runt om, jänkarvagn och stängt huvudlag är saken biff. Det ser ut som att det kan bli lite körning och risk för strul för innerspårets Clemenza Am. Det är nämligen svårt att svara upp innerspåret när bilen släpper fältet på 1 600 och 2 600 meter på Momarken. Peter Untersteiners hästar har gått strålande under veckan, eller det har de i och för sig gjort hur länge som helst, men det bådar gott när jag hoppas och tror att spurtstarka Frankie Brodde fäller allt till slut.

Hästen kändes underbar

Visst, det är årsdebut, aluminium­skor på och bakspår. Men efter att ha lyssnat på en intervju med Johnny Takter efter att han kört ett provlopp med Mosaique Face, där hästen landade på 1.11,6 över 1 600 meter, blev jag övertygad.

Johnny tyckte att hästen kändes underbar och var i ett fantastiskt skick.

Och är det någon som har tränat sina hästar i vinter och förberett dem mer än väl är det Lutfi Kolgjini. Oj, vad fina hans djur ser ut för dagen och de levererar imponerande insatser överlag.

Efter urblåsningen i provloppet lär det inte behövas något lopp i kroppen för Mosaique Face. Det är heller inga djur som Nuncio, On Track Piraten eller andra världsstjärnor med i loppet som ”Mosaiquen” är van vid att möta.

Adrian Kolgjini har vunnit flera stora lopp förut med Mosaique Face och jag litar på att han styr in honom med säker hand till en ny seger mot det här gänget.

Thai Navigator är storfavorit i V75-3 och visst är väl chansen god att han blåser till ledningen och blir kvar där. Åkte ju dit på mål­linjen i V75-finalen senast men har nu ­inte startat på en dryg månad och dessutom bytt tränare.

Har utvecklats mycket

Jag släpper inte Zenit Brick som vann från dödens senast och hade krafter kvar i mål enligt tränaren Timo Nurmos. Hästen har utvecklats mycket senaste året och har visat att han kan gå den tunga vägen. Han är given liksom British Steel som har samlat ihop till en seger och har bästa utgångsläget på länge. Glöm heller inte Alvena Take It som glänste i årsdebuten och nu ska tävla barfota runt om.

Frode Hamre säger att hans ­bästa chans är Gematria i V75-2 och Hamre brukar ha klart för sig. Hästen gör aldrig ett dåligt lopp och ska nu tävla barfota fram. Hon har säkert bra chans men hon får sällskap på kupongen av ett gäng.

Rysaren är Donatella Center som satt fast senast och spurtade bra efter sen lucka gången innan.

Myhreng Jerker imponerade vid lätt seger i V75 senast och är storfavorit men möter tuffare ­hästar nu och garderas. Se upp för Frode Hamres Smedheim Solan.

I V75-5 känns det som ett starkt trehästars lås mellan Ulisse Kronos, överlägsen senast och  Kolgjini mycket nöjd, Trot Kronos som har styrka i massor och som vann okörd senast även om travet fladdrade rejält bitvis och det var nära galopp på upploppet, samt Ferrari B.R. som är en kulltopp av Norges fyraåringar och som nu har årsdebuten överstökad där han var duktig som tvåa.  Barfota runt om nu, det var skor senast.

Glöm inte Frascati B.R. i V75-7 som satt fast senast och var mycket bra gången innan. Är snabb ut.

Micke Carlssons V75-system

V75-1: 10 Frankie Brodde (1, 6)

V75-2: 12, 3, 15, 1, 8 (10, 13)

V75-3: 5, 8, 4, 6, 2, 1 (7, 10)

V75-4: 13, 2, 12, 6, 8, 7, 11 (5, 10))

V75-5: 2, 6, 4 (5, 9)

V75-6: 9 Mosaique Face (6, 4)

V75-7: 1, 2, 10, 4, 5, 3 (8, 9)

3 780 rader/1 890 kronor

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.