Experten: ”Hon är en av klassens bästa…”

30

TRAV8 november 2017 22:48

Jackpott-febern dog – igen.

Favoriterna var för starka – igen.

Bäst på V86: Bugatti Brick och Jorma Kontio.

14 miljoner kronor i jackpott och på förhand en rätt så lurig omgång.

Men skrällspelarna drog en stor suck när favoriterna var för starka.

Nu väntar ny jackpott nästa vecka.

Inga jätteinsatser att skriva ner – men Jorma Kontio hade en bra dag i sulkyn. Den flygande finländaren börjar komma i form på allvar.

Här är Sportbladets plusbetyg från omgången

+++++

Bugatti Brick: Gjorde sitt helt egna lopp framme i täten och bara ökade och ökade loppet igenom. Såg ruskigt fin ut hela tiden och trots det hårda tempot så var Jorma Kontios styrning helt överlägsen och stod för en härlig prestation på en riktigt snabb Solvallabana. Bugatti Brick är en av klassens bästa ston, det visade hon på V86.

++++

Mitos Gold: Äntligen seger för den här kraftfulla travaren. Men han fick verkligen göra grovjobbet hela loppet, först hård körning till ledningen, sedan missade kusken Thomas Uhrberg att gå ut i andraspår och ta över ledningen. I stället blev det dödens och en betydligt värre resa, men det fixade duon och Mitos Gold kunde avgöra den tunga vägen. Bra gjort och det var välförtjänt.

+++

Jairo: Startade över en enligt mig opassande distans, men oj så bra Jocke Lövgrens travare var. Från dödspositionen i stenhårt tempo så krossade han alla konkurrenter och såg riktigt läcker ut. Han gjorde det enkelt för sig och gick enkelt undan över upploppet när man trodde att krafterna skulle tryta. Kanske är 1640 meter en passande distans numer, för styrkan har hästen verkligen. Segertiden 1.11,1 imponerar. Bravo!

++

Valley Brodde: Var inte helt 100 rent aktionsmässigt, men visade trots det en härlig styrka loppet igenom och slog klorna i ledaren rätt så enkelt efter att jättefavoriten Victory Kåsgård galopperat direkt. Hästen gick ner lite i klass efter att ha mött de bästa i många lopp. Det gav resultat.

+

Kash Brodde: Såg kanske inte som bäst ut, men gjorde det hon skulle och avgjorde ju enkelt. Hästen har tre raka nu och kommer klättra genom klasserna. Dags för V75 nu, Peter. Dags att visa svenska folket hur bra hästen är.

Victory Kåsgård: Nej, nej, nej. Det gick inte igenom. Återigen som megafavorit så föll hästen tungt och denna gång galopperade hästen direkt från start. Han är grymt kapabel, men fötterna är inte att lita på, galopperna kommer titt som tätt. Nja, där har Flemming Jensen lite att jobba på. 

8 november 2017 22:48

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.