Experten: ”Hur fort springer hon i USA?”

31

Traditionsenligt fina travtävlingar i Karlstad på långfredagen.

Vädret svek – men vi fick se flera fina prestationer som värmde istället.

Mest imponerade Kolgjinis femåriga sto som snart sticker till USA.

Långfredagen med Extra V75 från Färjestad i Karlstad är en riktig travhöjdpunkt för alla travälskare, det ses av många som startskottet på vad som väntar runt hörnet: den fantastiska travsommaren.

Arrangören Färjestadtravet bad till vädergudarna tidigare i veckan, men fick inget gensvar.

Istället för värme och sol bjöd Karlstad på snökaos, tur då att flera fina prestationen på tävlingsbanan lyste upp.

Trav365:s expert Christoffer Wickman sätter och från omgången.

 

Vem: Pasithea Face (V75-1)

Kommentar: Kolgjinis femåriga sto visade återigen att hon är som bäst när hon får gå i relativt tufft tempo hela vägen. I dag var det inget snack, kusken Adrian Kolgjini såg tidigt till att komma ut i andraspår och sedan var det spel mot ett mål. Nu väntar härnäst Lovely Godivas lopp på Åby om två veckor, sedan ska Pasithea Face till USA och Jimmy Takter. Hur fort kommer den här tjejen springa i USA?

 

Vem: Poet Broline (V75-7)

Kommentar: Fick inte riktigt till det i slutet på fjolåret, men Peter Untersteiners nu mera femåring visade att han tagit till sig vinterträningen väl och vann Prins Carl Philips Jubileumspokal direkt i årsdebuten. Loppet blev passande för Poet Brolines del i dag, men han såg väldigt, väldigt fin ut och går högst troligtvis mot ytterligare en bra säsong.

 

Vem: Great King Wine (V75-4)

Kommentar: Är en häst som alltid haft väldigt mycket i sig och i dag fick han också visa hur bra han är då han vann den tunga vägen och gjorde allt jobb själv. Många av de på förhand värsta motståndarna svek, men Admir Zukanovics fyraåring ska inte skämmas för sin insats och visade härlig skalle i slutstriden.

 

Vem: Like A Star (V75-5)

Kommentar: Är fortfarande väldigt grön och jag tror vi kommer få se henne vara lite upp och ner i sina prestationer ett tag till, men när hon fungerar som hon ska och är på rätt humör, som i dag, så är hon riktigt läcker. Jag är svag för den här tjejens rörelsemönster och hon ska bli mycket intressant att följa framöver. Hade fullständig lekstuga i dag, mot rätt bra konkurrenter.

 

Vem: Alfas da Vinci (V75-6)

Kommentar: Hade jag visserligen 1.12 på sista rundan i årsdebuten senast men det var inte det rätta trycket i honom ändå och tränare Joakim Lövgren låg lågt inför dagens V75-start, då han var osäker på formen. Den nu mera nioårige Alfas da Vinci hade dock vaknat till rejält av årsdebuten och vann lätt, och svarade för ett väldigt starkt slutvarv. Kul om han håller en säsong till, i de större loppen över stayerdistans.

 

Vad: Vädret

Kommentar: Solen skiner alltid i Karlstad sägs det, så var dock inte fallet i dag. Arrangören Färjestadtravet hade ställt i ordning för sol och värme med uteservering och öltält, istället blev det snökaos och stjärntränaren Daniel Redéns hästar kom inte ens fram till travbanan utan fick vända i Örebro.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet