Experten: ”Jag får Twister Bi-känsla”

51

Han må vara vild och galen.

Men kapacitetsmässigt tillhör han eliten.

Seedorf O.M.F. hade lekstuga i en annars usel gulddivision.

Sedan var Trot Kronos bara bäst i Sommartravets final.

Sommartravet har nått sitt slut.

Rättvik var sista hållplats även i år och vi fick se några riktigt härligt prestationer.

Trots att det endast var fem (!) hästar med i V75-1, tillika gulddivisionen, fick vi se en Seedorf O.M.F. i toppslag. Hästen värmde nog bättre än någonsin och ägde minst sagt banan.

I loppet gällde bara en sak för nye kusken Örjan Kihlström – nämligen att köra felfritt.

Den smått galne travaren hade dock vaknat på rätt sida och trots den tuffaste resan så var Stig H Johanssons stjärna överlägsen.

Jag håller den här pållen högt – bara han får skallen med sig.

Rent fart- och kapacitetsmässigt tillhör han eliten.

I övrigt:

Jan Silvén stod för en härlig segergest när han slog till och vann V75-2 i överlägsen stil.

Blockethästen Food Money hade en usel dag och var chanslös trots ledningen över 1 640 meter.

Örjan Kihlström är överlägsen som kusk – två segrar på V75 i Rättvik imponerar. Ren och skär kuskseger i V75-4 med Faste Viking.

 

V75:s 5 bästa prestationer – och den sämsta:

 

Vem: Seedorf O.M.F. (V75-1)

Kommentar: Såg överlägsen ut under hela tävlingsdagen och trots innerspår och dödens så var det spel mot ett mål. Örjan Kihlström som fick förtroendet bakom hästen kunde dirigera fältet från utvändigt ledaren och trots en mardrömsresa så var hästen bara bäst.

Seedorf hade även vaknat på rätt sida och lämnade galopptakterna hemma, då är han minst sagt en av de bättre i gulddivisionen. Jag får lite Twister Bi-känsla över hästen och bara det blir lite mer lugn hos hästen kommer hans kapacitet att bita mycket bra framöver. Var så säkra!

Vem: Trot Kronos (V75-7)

Kommentar: Herregud, vilken show! Janne Norberg körde sig resolut till ledningen och trots den tuffa inledningen så var hästen oslagbar. Trot Kronos krossade alla konkurrenter och On Track Piraten hade inte en chans att utmana över upploppet. Janne Norberg satte allt på ett kort och litade på sin häst.

Veijo Heiskanens travare fortsätter att imponera och Trot Kronos visar gång på gång att han kommer tillhöra eliten den kommande tiden. Hästen funkar också på alla distanser vilket är ett stort plus. Väl värd segern i Sommartravets final.

Grattis Jan Norberg och Veijo Heiskanen, grym insats.

Vem: Dartagnan Sisu (V75-5)

Kommentar: Wow, vilken slutspurt. Hästen fick visserligen ett perfekt lopp, men som hästen såg ut. Han bara dundrade runt fältet och var strålande bra på barfotabalans. Mattias Djuse har en av landets bästa fyraåringar och laddar nu för fullt mot Derbyt. Djuse håller den här hästen riktigt högt och med tanke på hur lätt han vann på V75 så kommer han duga gott även i Derbyt mot de allra bästa. Pass upp!

Vem: J.S.Apollo (V75-2)

Kommentar: Bästa hästen vann, inget tvivel om det. En ruskigt bra prestation i lägsta klassen och det gick inte att gå miste om doldisen Jan Silvéns glädje efter målgång. Hästen kom med tre raka segrar, men motståndet var betydligt tuffare den här gången. Trots det så krossade J.S.Apollo motståndet och gjorde grovjobbet själv sista 700 metrarna. En toppinsats och grattis Jan Silvén till framgångarna på V75! Det är värt att hylla.

Vem: Highspirit (V75-3)

Kommentar: 1.12,3 över 2 140 meter auto. Då var Highspirit och Troels Andersen oslagbara. Hästen brakade till ledningen och den gode norrmannen höll tempot uppskruvat hela vägen. När attackerna kom bakifrån så tackade duon för sällskapet och stack undan till en enkel seger. Det var kalldusch för många spelare, men Highspirit behöver verkligen inte be om ursäkt för segern, för det här var bra, riktigt bra!

Vem: Food Money (V75-1)

Kommentar: Fick bestämma som han ville i ledningen och såg lugn och harmonisk ut. Men in i sista sväng så packade ”Blockethästen” ihop totalt och var chanslös att försvara sig. Det måste varit något som inte stod rätt till, alternativt att banan spökade. För Food Money ska hålla bättre än vad han gjorde i dag… Snabb comeback, tack!

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet