Experten: ”Jag lyfter på hatten”

82

Grymt, Svante Båth!

Två tränarsegrar i båda E3-finalerna.

Jag lyfter på hatten.

V75 – E3-finaler ”Otroligt att vinna två på samma dag”  

Detta var hästsport i världsklass, det var full fart lopp efter lopp. På förhand var det höga förväntningar på E3-finalerna och visst blev det sevärda lopp. Det var körning från alla händer från start till mål och till slut står Svante Båth med två stycken tränarsegrar i båda E3-finalerna

 

Här är V75 bästa – och sämsta prestationer:

Vem: Capitol Hill

Kommentar: Efter försöket kunde man inte tro att Capitol Hill skulle stå som segraren i E3-finalen för hingstar och valacker, men hästen har utvecklats enormt. På förhand pratades det mycket om Svante Båths övriga hästar Van Kronos och Global Unlimited, men Ulf Ohlsson med Capitol Hill stal showen i Båths stall. Blev serverad en perfekt resa men klarade också av det hårda tempot och stod för en strålande insats.

Hela stall Båth gör ett fantastiskt jobb som tog hem båda E3-finalerna.

 

Vem: Calamara´s Girl

Kommentar: Stod för en riktigt bra avslutning i försöket och hade nu fått ett perfekt smygläge. När konkurrenterna körde slut på sina hästarna satt Erik Adielsson och myste i kön. När upploppet kom tackade han för kaffet och måttade in Calamara`s Girls till en knapp men säker seger. Hästen presenterades i ett bra skick och det ska bli spännande att få följa Båths fina 3-åringar i framtiden.

 

Vem: M.T.Joinville

Kommentar: På förhand var det en duell att vänta mellan M.T.Joinville och Qahar Q.C, men duellen uteblev. Jorma kontio körde sig taktiskt till ledningen och vann sedan med tussarna kvar. Visade prov på bra styrka och blir en häst som kommer vinna många lopp framöver, extra kul är att få se tränare Susanne Richter glädje efter loppet. 

 

Vem: Queer Fish

Kommentar: Hästen var stark och rejäl som vanligt, satte upp tempot själv sista varvet. Grym prestation, visade fin moral och kusken Kaj Widell lämnade inget åt slumpen utan körde med gott självförtroende. Bara att konstatera – bästa hästen vann.

 

Vem: Charrula Forlan

Kommentar: Gjorde loppets prestation. Trots ett hårt och stentufft lopp kopplade han greppet på upploppet men åkte dit kort före mål. Efter mycket stolpe ut i flera starter var verkligen Charrula Forlan värd segern. Svårt att inte bli berörd av Hans-Owe Sundbergs känslor efter loppet.

 

Vem: Carabinieri

Kommentar: Som omgångens största favorit hade man förväntat sig mer, visst det blev hård körning under loppet. Men på sista varvet på bortre långsidan var hästen redan slagen medan Charrula Forlan, som också var med i körningen, var långt före. Bara att konstatera att hästen måste ha varit sjuk.

LÄS OCKSÅ RESULTAT: Så gick det på V75  

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet