Experten: Kan vara segraren i Derbyt

34

En imponerande comebackvinnare – och kanske segraren i Svenskt Travderby senare i år.

Det var många ljusglimtar på Solvalla och Åby under onsdagskvällen.

Mest plus får auktionsdyringen – och minusbetyget ges till jättefavoriten som fick körspöet i nyllet.

V86-tävlingar på Solvalla i Stockholm och Åby i Mölndal utanför Göteborg under onsdagskvällen.

Vi fick se flera vassa prestationer, en tajt situation där V86-omgångens störste favorit försvann med galopp, och sedan en mycket tagen tränare.

Trav365:s expert Christoffer Wickman sätter plus och minus från V86-omgången.

Betyg:

Vem: 10 Rajesh Face (V86-3)

Kommentar: Lutfi Kolgjinis fyraårige kille fortsätter att övertyga, och går en mycket spännande framtid till mötes. Han köptes för hela 1,9 miljoner kronor på auktion som ettåring, men det ser ut att vara väl investerade pengar. Trots att Rajesh Face den här onsdagskvällen var lite bråkig under vägen, så vann han väldigt lätt och det är inte speciellt svårt att tycka om den här hästen. Senare i år väntar högst troligtvis Svenskt Travderby, och sedan är det tänkt att familjen Kolgjini ska skicka honom till Frankrike där Kolgjini J:r tror att han kommer glänsa.

Betyg:

Vem: 8 Rolex Bigi (V86-7) & tränaren Maria Törnqvist

Kommentar: Han hade inte startat på åtta månader, trots det så visade Rolex Bigi ingen som helst ringrost då han vann direkt i comebacken efter en vass avslutning. Denne kapable häst kan verkligen bli Maria Törnqvist stora affischnamn och det är lätt att förstå Marias känslor efter onsdagskvällens seger. Vi lyfter på hatten för tränarjobbet, och tar med oss det vassa intrycket på Rolex Bigi. Snyggt, Maria!

Betyg:

Vem: Kim Moberg (V86-2)

Kommentar: Jag snor Per Skoglunds citat gällande Kim Mobergs seger på V86 under onsdagskvällen med Coffie U.N.G., att det nästan var poetiskt att se henne spurta förbi toppkusken Örjan Kihlström sista biten. (kallas mini-Kihlström för sina kyliga styrningar reds. Anm) Denna talangfulla tjej, 20 år, fortsätter att ta för sig på tävlingsbanan och hennes segerprocent de tre senaste åren är makalösa: 30 procent, 26 procent, och sedan hittills i år 25 procent. Vart ska det här sluta för Svante Båths dotter?

Betyg:

Vem: 1 Balfour (V86-1)

Kommentar: Har alltid snackats upp av stall Robert Bergh, och börjar nu äntligen också visa sin fulla kapacitet på tävlingsbanan. Tog under onsdagskvällen sin tredje seger på de fyra senaste starterna, och han gjorde det på vassa 1.11,8 över distansen 1 640 meter autostart. Balfour höll, för mig, överraskande upp sitt innerspår från start och även om segermarginalen blev knapp till slut så vann han på bra sätt, och hand upp de som tror att han var trött i mål? Tänkte väl det.

Betyg:

Vem: 1 Udo (V86-4)

Kommentar: Hon hade bara vunnit ett lopp inför onsdagskvällens start på V86, men när man såg loppet så var det svårt att förstå – för det går inte att vinna ett lopp enklare än vad hon gjorde. Pang till ledningen, sedan var det aldrig något snack och här kan vi snacka om att det var påställt.

Betyg:

Vem: 4 Island Life (V86-6)

Kommentar: V86-omgångens störste favorit, spelad till 13 för tio, gjorde i en tajt situation 1 300 meter från mål bort sig med galopp. Kusken Örjan Kihlström skulle avancera framåt från köposition, då gick Ulf Ohlsson ut framför i tredjespår med Snyting – en situation som Island Life inte klarade av och galopperade. Tv-bilderna efter loppet visade att Island Life stördes av Ulf Ohlssons körspö.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet

Föregående artikel– Det ska bli jäkligt spännande på lördag
Nästa artikelV86 Resultat & Eftersnack 29 april 2017

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.