Experternas dom: ”En given fyra…”

14

Trav365 gör som Sportbladet i fotboll och ishockey. Vi sätter plus och minus-betygen på de inblandade i V75.

Efter lördagens tävlingar på Bergsåker så har experterna Pontus Chorell och Mathias Blomquist sina betyg klara.

Vad tycker du – håller du med?

V75-1:

 

Loppet:

Kommentar: Tre omstarter innan de kom iväg. I den giltiga starten tog Bungle Rain hand om ledningen och han fick favoriten Pikachu Face på utsidan. När favoriten galopperade 700 kvar hamnade Jim Sånna utvändigt och denne försökte utmana Bungle Rain men det förgäves. Säker seger för den fina treåringen Bungle Rain.

 

Vinnaren: 7 Bungle Rain

Kommentar: Kom till ledningen och fick bestämma tempot. Gick undan pliktskyldigt till slut men i ärlighetens namn blev loppet rätt billigt.

 

Segerkusken: Ulf Ohlsson

Kommentar: Ohlsson lyckades med det viktiga på förhand, nämligen att komma före Pikachu Face för att sedan få överta ledningen. Sedan blev det enkelt.

 

Loppets minus : Mathias Andersson

Kommentar: Som bakom sin fina Doctor Doxey Zenz tog ett tidigt initiativ trots att loppet var låst med de båda favoriterna längst fram. Ekipaget blev så klart kvar i tredjespår och så var den dagen förstörd. Vi förstår verkligen inte hur Andersson tänkte när han gav sig iväg, speciellt med tanke på att hästen bara är tre år.

V75-2:

 

Loppet:

Kommentar: Sevärt lopp där det blev ordentlig körning från start då Ove A Lindqvist bakom Islamorada pressade tufft på ledande Carisma Mearas. Islamorada kom till tät men det gick under 1.10 första 500 och varvet gick på mycket snabba 1.12.7. Köhästarna attackerade ut på slutrundan och det blev ett spännande upplopp där skrällen Racer Rose, som smugit med i tredjespår, drog det längsta strået.

 

Vinnaren: 4 Racer Rose

Kommentar: Fick ett fint lopp och gick med som andra häst i tredjespår på slutrundan. Attacken sattes in 300 kvar och hästen avslutade bra till en knapp men säker seger.

 

Segerkusken: Ulf Eriksson

Kommentar: Serverade sin häst en bra resa och Eriksson vågade även chansa lite den sista biten då han släppte av sin häst när det hårdnade till.

 

Loppets : Donna Mearas

Kommentar: Spelades till klar favorit men kunde inte försvara sitt innerspår. Kom ändå ut i andra par utvändigt och slapp vara med i den tuffa körningen. Stoet kördes sedan fram utvändigt om ledaren med varvet kvar men var slagen redan i slutkurvan. Helt enkelt en kass V75-favorit.

V75-3:

 

Loppet:

Kommentar: Favoriten Angle of Attack flög till ledningen och sedan hände det inte särskilt mycket. Alan Wadd försökte i den sista kurvan men var chanslös att utmana Angle of Attack som var totalt överlägsen.

 

Vinnaren: 7 Angle of Attack

Kommentar: Öppnade mycket snabbt och tog enkelt hand om ledningen. Stack sedan undan över upploppet i bländande stil och betyget blir en mycket stark trea.

 

Segerkusken: Robert Bergh

Kommentar: Sände iväg sin springare till täten och hade sedan inga problem i sulkyn.

 

Loppets : U.Bergs Oppzi

Kommentar: Det var en hel del skrik på U.Bergs Oppzi men hästen tappade massor av längder över upploppet trots en perfekt resa i vinnarhålet. Det måste nästan ha varit något fel på den femåriga tjejen den här lördagen.

V75-4:

 

Loppet:

Kommentar: Torwall kördes till ledningen i ett tidigt skede och höll ett bra tempo. Pave Faks straffade ut sig med galopp under ett tidigt avancemang och favoriten Tangen Haap sladdade i kön. Denne attackerade 1200 meter från mål och fick Sjö Odin framför sig. Den sistnämnda övertog ledningen med 600 meter kvar och fick då några värdefulla längder som räckte till seger.

 

Vinnaren: 12 Sjö Odin

Kommentar: Sjö Odin svepte till ledningen på den sista långsidan och gick sedan undan till en säker seger. En bra insats av Tjomslands springare.

 

Segerkusken: Ulf Ohlsson

Kommentar: Hittade en bra rygg och körde sedan till på den sista långsidan och kom till ledningen. Uffe ångade då på och fick ett litet försprång på favoriten Tangen Haap vilket visade sig vara vinstgivande.

 

Loppets : Pave Faks

Kommentar: Blev som vanligt hårt spelad men galopperade även som vanligt. Den norska hästen har väldigt bra fart men är hopplöst osäker.

V75-5:

 

Loppet:

Kommentar: Kul med körning! Det hör inte till vanligheterna i Gulddivisionen. Increased Workload tog hand om ledningen medan favoriten Knows Nothing landade utvändigt om denne efter en bra bit i tredjespår. I slutkurvan kopplade Knows Nothing greppet och samtidigt attackerade Västerbo Loveboat i fjärdespår. Denne gick snabbt men nådde inte fram till favoriten som höll undan säkert.

 

Vinnaren: 7 Knows Nothing

Kommentar: Hängde i tredjespår inledningsvis i ett högt inledningstempo men kom ner utvändigt utan rygg efter en bit. Kopplade grepp i sista sväng och kunde trots den tuffa inledningen gå undan till en säker seger. En mycket bra prestation.

 

Segerkusken: Ulf Ohlsson

Kommentar: Hamnade i tredjespår och körde sedan fram som första häst i andraspår. Väl där förivrade sig inte Uffe utan började köra på sin häst när konkurrenterna försökte i sista sväng.

 

Loppets : Montdore/Robert Bergh

Kommentar: Det var egentligen inget fel på kusken eller (framförallt) hästens prestation men det blev helt enkelt fel då ekipaget fick harva i tredjespår hela loppet.

V75-6:

 

Loppet:

Kommentar: Körning inledningsvis men efter att spelfavoriten Raz Mackenzie övertagit ledningen hände inte särskilt mycket. Körande Roger Nilsson drog undan i sista sväng med Raz Mackenzie och segern blev enkel.

 

Vinnaren: 6 Raz Mackenzie

Kommentar: Fick öppna tufft för att komma till ledningen men hade ändå krafter kvar för att sticka undan de sista 300 metrarna. En klart bra insats och en given fyra.

 

Segerkusken: Roger Nilsson

Kommentar: Såg till att hålla inne värste konkurrenten Beppe Am den första biten och körde sedan resolut till ledningen. Stack undan i precis rätt tid till en lätt seger.

 

Loppets : Alla strykningar.

Kommentar: Det var tråkigt med tre strykningar i loppet där topphästen Ready For More försvann tidigt i veckan.

V75-7:

 

Loppet:

Kommentar: En tråkig avslutning där favoriten Zenit Brick tillsammans med Erik Adielsson fick bestämma precis som de ville i ledningen. Ekipaget var sedan helt överlägset.

 

Vinnaren: 4 Zenit Brick

Kommentar: Fick visserligen bestämma som han ville i täten men var totalt överlägsen och gav ett bra intryck.

 

Segerkusken: Erik Adielsson

Kommentar: Sände sin häst enkelt till ledningen och dämpade tempot. Ökade farten på den sista långsidan och segern blev mycket enkel.

 

Loppets : Örjan Kihlström

Kommentar: Örjan ville inte tävla i avslutningen. Han backade ner sin häst hårt spelade häst, Ottens Casher, som sista häst och smög sedan fram invändigt på den sista långsidan. Hästen avslutade bra men var ändå mil från segern.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Experternas dom:
”En given fyra…”

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSköna glädjen – efter första V75-segern
Nästa artikelVinner 724 000 – med en millimeter

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.