”Får inget gratis – har bra chans ändå”

61

Expertens DD-tips – fredag 3 november

Foto: KANAL75

Sportbladets travexpert Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.

TRAV3 november 2017 10:02

Här är Sportbladets DD-tips till kvällens lopp på Romme, fredag 3 november.

DD-1

Rankning: 9–8–5–4–1–2–7–3–6–12–10–11.

Kommentar: Det är inte så ofta man ser amatörlopp på Dagens Dubbel men i slutändan spelar det inte så stor roll vilken typ av licens kuskarna har – det är ju hästarnas kapacitet och dagsform som avgör var tipsen hamnar.

Sir Henry P.Hill har höjt sig i sin nya regi. Han tål att göra grovjobbet själv om det behövs men är annars effektiv med en resa på väntan. Tornado Jet var mycket bra senast. Klart minus för utgångsläget nu men det är inte omöjligt att han kan vinna även den tunga vägen.

Bear Abiba öppnade blixtsnabbt senast. Släppte sedan till en bra häst (morgondagens obesegrade V75-favorit Izzy) och hakade på bra bakom denna. Oavsett taktikval ska hon räknas tidigt den här gången. Chenin Blanc tar för sig bra. Långtifrån omöjligt att hon kan plocka ner allt med en bra ryggresa.

DD-2

Rankning: 9–6–1–2–4–5–8–3–7.

Kommentar: Knifetown Winner handikappas av bakspåret­ som betyder att han förmodligen inte kommer att få något gratis. Det är ändå bra chans att han tar hem detta, han är verkligen bra för klassen. Cat’s Klondike vann i stark stil, om än kanske inte helt klockren aktion senast. Kan nå ledningen nu och på formintrycket senast kan det bli svårt för de övriga att plocka ner honom. One Memphis är en hårding som kan knäcka allt om han bara hittar ut i tid.

DD-systemet – 1 rad

DD-1: 9 Sir Henry P.Hill.

DD-2: 9 Knifetown Winner.

Vem tar spets?

DD-1: Jämn spetsstrid där Åskar F., Lucky Dice och kanske­ framförallt Bear Abiba är mycket startsnabba. Chenin Blanc har också utvecklat sin startsnabbhet, även om vi tror att det för henne främst handlar om att få en fin position.

DD-2: Cat’s Klondike övertar från King Classic?

! Statistikvinnarna

DD-1: Chenin Blanc.

DD-2: Swimming Pool.

3 november 2017 10:02

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.