Fascination har flyttats från Lars I Nilsson till Johan Untersteiner!

89

fascination

Fascination har flyttats från Lars I Nilsson till Johan Untersteiner. Foto av CLAES KÄRRSTRAND

Efter flera storloppstriumfer och 5,8 miljoner kronor insprunget har Fascination lämnat Lars I Nilssons träning.
Ny tränare: Johan Untersteiner.

Fascination klev på lördagen av transporten på sin nya hemort Halmstad, där färske proffstränaren Johan Untersteiner sedan i somras driver en framgångsrik tränarrörelse.
– Det klart att det alltid är sporrande att få in såna hästar i träning, samtidigt som det såklart är tråkigt för Lars I att tappa en häst som vunnit klassiska lopp och varit en stor reklampelare, säger Johan Untersteiner.
I Jägersrotränaren Lars I Nilssons regi har Fascination dominerat kullen född 2009. Hon vann Svensk Uppfödningslöpning som tvååring och treåringssäsongen innefattade segrar i Svensk Travoaks och Breeders’ Crown. Största segern under fyraåringssäsongen kom i Derbystoet. I år har hon inte löpt upp till sin vanliga nivå, på fem starter har hon som bäst nått en tredjeplats. Därför har hennes ägare (BISP Fastighetsförvaltning AB, Malmö) valt att prova ett miljö- och tränarbyte.
– Fascination är en fantastisk häst som inte har löpt upp till sitt fulla kunnande på slutet. Nu får hon lite nya ögon på sig och vi börjar om från scratch. Det är jättesvårt att säga något om framtiden. Om vi inte får henne att fungera som vi önskar kommer jag inte ens att starta henne och om vi inte når några resultat kommer hon att betäckas till våren, säger Untersteiner.
Så här långt har Fascination vunnit 19 av 36 lopp och tjänat 5 867 500 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.