Fernlund: Är årets säkraste V75-spik

33

Han är världens bästa kallblod.

Om han förlorar på söndag? Svar nej.

Tekno Odin är årets säkraste V75-spik.

Alla travspelare får tidigt i spelkarriären lära sig att det inte finns några stenklara vinnare, vilket också är sant. Hästar är gjorda av kött och blod, alla kan ha en dålig dag med mera.

Den som inte hört de citaten – upp med en hand.

Men på söndag finns det en stenklar. För Tekno Odin förlorar inte V75-2. Han är världens bästa kallblod, som under hösten 2017 kommer slå Järvsöfaks världsrekord på kort distans. På söndag är han dubbelt så bra som övriga, och vinner oavsett hur kusken Öystein Tjomsland kör.

Övriga V75-lopp:

V75-1: Lyckas Tomas Pettersson och Ajlexes Cubano försvara innerspåret tror jag att man vinner. Han ser fenomenal ut för dagen, och ger sig aldrig över ett upplopp – inställningen är beundransvärd. Det kan dock bli rejäl körning och det skulle gynna Sugarmakesmecrazy som kommer klättra genom klasserna. Vill även varna för Indoor Voices. Debut för Roger Walmann – och träningsrapporterna är starka.

Loppets spaning är Temperament, som snart faller för åldersstrecket och gör en av karriärens sista starter. Löpglad hedershäst.

V75-3: Going to Press hade allt klart senast, men tog till galopp kort innan mål och fiaskot var ett faktum. Bra chans om man kommer till ledningen, men det finns många intressanta hästar.

Jim Oscarsson gjorde comeback som kusk bakom Mr Perfection senast, efter den olycka han var inblandad i, och det blev succé direkt. De kan vinna igen.

Tortuga har hittat en hysterisk formtopp, kan skrälla och Test Drive har ett härligt driv i steget. Jag streckar sex hästar.

V75-4: Oj så svårt, här gäller det att gardera. Miljonskrällen Guinea Boko vägrar jag spricka på, för det är en riktigt fin häst som snart vinner till ett högt odds.

V75-5: Aileron har alltid varit en snackhäst, som efter operation i både hals och ben blivit bättre och det finns mycket pengar att tjäna framöver. Alorac Mathbell ska troligen testas barfota runt om och i jänkarvagn, det gör att det vattnas i munnen. Doctor Doxey Zenz fick ett vansinnigt tufft lopp senast – duger med ett mildare upplägg denna gång. Återigen ett svårlöst lopp.

V75-6: Efter mycket garderingar lär spikarna komma.

Jag är otroligt svag för Tellmeastory, men han kommer tappa lite från start och hur i hela världen ska han då besegra Tesio? Nej, jag tror det blir en övermäktig uppgift och jag spikar Kristin Huselius fyraåring.

V75-7: Ont om streck kvar, då är det tryggt att luta sig mot Örjan Kihlström. Forecast ser finare ut än någonsin, och flög fram över upploppet senast. Han är värd en seger – och jag spikar.

Patrik Fernlunds systemförslag

V75-1: 1–3–5–2–9 (7–6)

V75-2: 12 Tekno Odin (3–10)

V75-3: 1–3–10–9–2–11 (4–12)

V75-4: 5–8–9–14–1–6 (12–4)

V75-5: 3–4–7–8–10–9 (5–2)

V75-6: 1 Tesio (9–12)

V75-7: 6 Forecast (2–12)

1 080 rader/540 kronor

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Fernlund: Är årets säkraste V75-spik

Föregående artikel”Jäkligt glad att det fungerar så bra…”
Nästa artikel”Superskrällar som ska fixa miljonerna”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.