Fick check av ”Foppa” – på 100 000 kronor

71

De vann nystartade projektet: ”Vi ska förverkliga drömmen”

Foto: KANAL75

Adnan Bainca, grundare av Unite People och Peter ”Foppa” Forsberg.

Över hundra föreningar ansökte till ATG:s Drömfond.

Vinnaren avslöjades under lördagens V75-tävlingar på Solvalla och fick ta emot priset av Peter ”Foppa” Forsberg, ambassadör för ATG:s Drömfond.
Unite People från Varberg tilldelas 150 000 kronor till sin verksamhet.

– De har skapat en frizon med sin fotbollsverksamhet. Med Drömfondens hjälp kommer de kunna öppna upp för fler, säger Peter Forsberg.

Ishockeylegendaren sitter även i juryn som i början av augusti nominerade fyra olika projekt till finalen. Fyra finalister som var garanterade 50 000 kronor var till sina verksamheter och där en, efter omröstning, skulle få ytterligare 100 000 kronor.

– Alla föreningar i finalen är vinnare, men självklart är det så att ytterligare 100 000 kronor gör ännu mera skillnad. Det har varit fantastiskt att få besöka alla föreningar och verkligen se vilken nytta de gör på sina orter och vilken glädje de sprider bland sina medlemmar, säger Peter Forsberg.

Unite People är en fotbollsförening där målet är att föra ihop människor. Adnan Bainca, grundare, berättar att pengarna främst kommer att användas till två områden:
– Vi vill utveckla vår verksamhet för tjejer och se till att de behåller sitt fotbollsintresse länge. Vi får också möjlighet att utöka aktiviteterna för våra medlemmar med funktionsvariation. Deras dröm är att få spela riktiga matcher framför sina nära och kära. Den drömmen ska vi förverkliga.

En krona från varje Harry Boy

Från den 2 till 26 september har svenska folket kunnat rösta på Årets Drömprojekt. Efter att folkets 12 472 röster slagits ihop med respektive jurymedlems stod det klart att Unite People tog hem finalen med 38,3% av rösterna.

– Det är fantastiskt vilket engagemang det här har väckt och att så många varit inne och röstat, säger Maria Guggenberger, CSR-chef på ATG.

Under Drömtravet, 2 till 30 september, har en krona från varje V75 Harry Boy gått till ATG:s Drömfond. Under perioden har även ATG:s samarbetspartners via olika initiativ skänkt pengar.

– Hur mycket pengar som våra aktiviteter har genererat och hur de ska användas i fortsättningen kommer vi självklart att berätta om så fort vi har räknat ihop alla delar, säger Maria Guggenberger.


OLA JOHANSSON/KANAL75

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelStartfältet till VM-loppet i USA är klart
Nästa artikelFlemming Jensen stängs av i en månad

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.