Finalerna fortsätter

17

dd-tips dd-blogg

Spelformen är sanningen att säga inget vidare. Dessvärre tycker jag mina tips till tävlingar på Valla har en tendens att vara lite halvdåliga. Lite som Reijo Liljendahls stallform. Något litet skit måste husera bland hans kusar är min känsla. Men bara att glömma denna dagen och hoppas morgondagen kan bjuda på någon ljuspunkt.
9 Timbal ska väl normalt sett ha en mycket bra chans att ta hem V75-1 som är Oaks Consolation. Öppet bakom och jag nämner 6 Come And See och 7 Amity som ett tidiga motbud. 5 Miss Montechristo kan överraska om det stämmer men normalt slår hon inte Timbal.
Jag tycker det är läge att gardera 10 Volstead i V75-2. Det är möjligt att jag får bära hundhuvudet med tanke på vilka hästar han slog senast men jag vill ändå testa att gå mot honom. 2 Global Revenge gick i mål med en del krafter sparade senast och från ett perfekt läge ska han räknas tidigt. Likaså 6 Exodus Hanover som Örjan valt att köra, det tycker jag man ska ta i beaktning. 3 Al Dente blir nog inte speciellt betrodd denna gången men skulle han prestera på topp så blir han giftig.
10 Sauveur, 11 Alkalizer  och 12 Time Machine bör bli tuffa att stå mot men 2 Idi är ingen bluff. Tycker kanske han borde varit lite bättre senast men det var nog en tillfällig dipp. Utmanar om segern. 6 Janes Hugo har alltid en vass avslutning med rätt resa. Får han vettiga ryggar att gå i så kan han spurta förbi, skrällvarning!
9 Cayenne Ovel är nog min favorit till att vinna V75-4 som är Oaksfinalen men i tuff konkurrens med 3 Swiss Account som imponerade i kvalet. Min känsla är att dessa två gör upp om segern.
V75-5 är Kriterium Consolation och 6 Heavy Sound blir storfavorit. Men jag är inte övertygad om att han bara vinner. Jag tänker måla på så långt det räcker. Glöm inte 12 Alan Wadd!
V75-6 är Kriteriefinalen. Favorit blir 2 Mister JP men jag skulle inte spika honom. Jag tycker nog det var ett par andra kusar som gjorde bättre intryck på mig i kvalet. 3 Pythagoras Face räknas tidigt, Walmann är väldigt uppåt! 4 MT Kingofthehill nämnde jag som skräll redan innan kvalet och jag har inte ändrat åsikt. Men 5 Readly Express imponerade mest på mig i kvalet och det är min favorit till vinsten. Bakom de mest betrodda är det vidöppet och bästa skrällförslaget kanske är 1 Cupido Sisu som visade upp en bra speed i kvalet.
V75-7 är finalen av Diamantstoet. Jag testar att låsa med tre hästar: 1 Seattle Zet, 12 Aroma Grim och 15 Alvena Take It. Alvena Take It fick jag en färsk rapport från skötaren om i torsdags som sa att hon är i bra form. Lurigt läge men med lite flyt så kan hon definitivt skrälla, varning!

DD-1: 3,4,5
DD-2: 1,12,15
Min raka DD: 5-1
Dagens Bubblare: 4-1,12,15

Lycka till och glöm inte bort att njuta av otroligt fin sport! 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.