För fjärde lördagen i rad blev det femrättsjackpot på V75

95

För fjärde lördagen i rad blev det femrättsjackpot på V75

Erik Adielsson fick stifta bekantskap med Pär Hedbergs segerstaplare Southwind Feji och var imponerad efter överlägsen seger. Foto av Kanal 75

Favoritkavalkaden 2018 fortsätter.
För fjärde lördagen i rad blev det femrättsjackpot på V75.
Detta sedan profilhästarna Zenit Brick och Southwind Feji fortsatt sin marsch mot stjärnorna.

Zenit Brick blev landets segerrikaste V75-häst 2017.
Southwind Feji blev landets segerrikaste häst alla kategorier 2017.
På lördagen visade duon att man ingalunda slagit av på takten efter årsskiftet i två lika övertygande som överlägsna triumfer.
– Det känns som att det finns en eller två växlar till jämfört med en vanlig häst. Hon stack undan väldigt enkelt, jag blev väldigt förvånad över hur mycket krafter hon hade kvar, konstaterade en uppenbart imponerad Erik Adielsson sedan han för första gången fått fatta tömmarna bakom Southwind Feji – som härmed segrat i 15 av karriärens 17 starter.
Vägen till vinnarcirkeln kom via en dryg förstasväng i tredjespår till ledningen på dagssnabbaste 1.11,8, en väntad rekordsänkning i femåringens första start över sprinterdistans.
– Jag trodde nog att hon skulle springa en 1.11-tid, men sättet hon gör det på med huvan kvar… Det är ruggigt, mös tränaren Pär Hedberg som klargjorde att nästa start blir hemma på Axevalla om två veckor.
Det innebar en dubbel för det sällsynta samarbetet eftersom Iris Palema i avdelningen innan rundat sina konkurrenter i en gedigen prestation.

Kan vinna även i Sverige
Ett mer frekvent och nyligen omskrivet samarbete har Timo Nurmos och Björn Goop.
Tillbaka i vardagen efter den magiska Prix d’Amerique-söndagen med Readly Express så var faktiskt lördagens gulddivision första gången som duon tävlade ihop på svensk mark under 2018.
Resultatet blev lika lyckat efter ett distinkt avancemang som innebar ledning vid varvningen varpå Zenit Brick tuffade ifrån i samma obekymrade stil som gav honom sju V75-segrar i fjol.
– Det känns som att han kan räcka mot de allra bästa, konstaterade hästens skötare Andreas Lövdal i chefens frånvaro.

Segermaskinernas dag
Överhuvudtaget var det segermaskinernas dag.
Tudor Kronos ståtade med 12 triumfer på 22 starter inför tävlingarna och vägen till ännu prydligare procent underlättades av en oväntad snabbstart till ledningen.
– Det kändes väldigt bra hela vägen. En otroligt tacksam häst att träna, han tar fram nya fina egenskaper hela tiden, sade Robert Bergh.
Ytterligare snäppet värre när det kommer till att stapla förstaplatser är Master Crowe. Peter Ingves släppte oväntat ifrån sig kommandot och hade långt fram i början av upploppet, men åttaåringen spurtade ursinnigt och fick som oftast nosen först på mållinjen.
Därmed kan Commander Crowes lillebror inte bara skryta med 18 segrar på 27 starter utan även kalla sig miljonär.
– Han vill alltid vara först, det är en bra egenskap, konstaterade segerkusken.

Jackpotkistorna fylls på
Nosen först lyckades däremot ingen få i V75-avslutningen.
Målkameran kunde inte skilja Ragazzo da Sopra och Demolition Man F. åt vilket gav dött lopp och höll nere utdelningen på sju rätt till 3 792 kronor.
Att den ens orkade så högt efter favoritparaden berodde på Peter G Norman och Castleman som bjöd på en härlig slutrepa från andra par utvändigt.
Därmed flyttas 21,3 miljoner kronor vidare till lördagens V75-omgång på Solvalla då ATG uppskattar att en vinnare kan bli 47 miljoner kronor rikare.
Dessutom fylls multijackpoten den 1 april på och innehåller nu över 17 miljoner.

Föregående artikelJenny A Björk skrev travhistoria
Nästa artikel”Sparat i mål senast – bra chans”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.