Fjolårets derbyvinnare Cyber Lane

38

Fjolårets derbyvinnare Cyber Lane

Årsdebuten sköttes med bravur.
Fjolårets derbyvinnare Cyber Lane glänste hemma på Halmstadtravet på måndagen.
– Jag tror definitivt att han hävdar sig i Elitloppet men det kan lika gärna bli en satsning på femåringsloppen, sa tränaren Johan Untersteiner.

Cyber Lane vann det mesta som fyraåring och sprang in nästan sju miljoner kronor.
Årsdebuten i Halmstad på måndagen stökades undan utan större ansträngning från ledningen och frågan är som alltid med stjärnor av det här slaget om de klarar klivet upp i den äldre eliten.
Anhängarna till Johan Untersteiners stjärna kan dock inte ha blivit besvikna med tanke på hur hästen genomförde sitt första lopp sedan slutet av november.
Cyber Lane var jättefavorit (83 procent) på V64 i ett lopp där sju hästar kom till start och fick glida till ledningen i den första kurvan. Varvet klockades till långsamma 1.14,0 och löftet klev förstås bara undan till seger, den här gången med över sju längders marginal ner till tvåan.
– Det är inget träningslejon och han springer alltid och småbromsar i ledningen i sådana här lopp när han inte har häst på utsidan. Han är ruggigt flegmatisk. Därför blev jag glad när Ludde kom upp på utsidan på bortre lång (Djali Boko). Då kände jag direkt att jag hade fullt att åka med och då blev jag lugn, sa Johan Untersteiner efter loppet.
Cyber Lane noterade segertiden 1.12,4 över 2140 meter, autostart.
Det blev en startgalopp modell större för tvåan från Svenskt Travderby Monark Newmen, som reparerade till fjärdeplatsen.

Tar ett beslut i veckan
Hur hårt vill då tränaren och hästens ägare och uppfödare Lars Åberg spänna bågen under den första säsongen i den äldre eliten?
Cyber Lane är inbjuden till Finlands elitlopp Finlandia-Ajo och Danmarks största lopp Copenhagen Cup. Inga besked har lämnats till arrangörerna.
– Det är tolv dagar till Finlandia-Ajo, så innan denna veckan är slut måste vi ha tagit ett beslut. Vi har varit lite försiktiga om just om Elitloppet eftersom hästen bara gjort 20 starter i livet. Jag tror definitivt att han hävdar sig där men vi väntar nog in i det sista innan vi bestämmer oss hundraprocentigt, sa Johan Untersteiner.
Ägaren och uppfödaren Lars Åberg. (Levaux AB, Lund)
– Jag vill gärna vara med i Elitloppet. Däremot inte sagt att det tvunget måste bli i år.

Platon mot Harpers
Platon Face var härlig att skåda i ett trekilometerslopp på V64-kupongen. Lutfi Kolgjini körde sig till ledningen i mitten av loppet och sexåringen var överlägsen.
– Nu matchar vi honom mot Harper Hanovers lopp. Det ska till en riktigt bra häst för att slå honom där, sa Jägersrotränaren.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.