Fly The World först till miljonen

192

flytheworld

Hård som granit.
Fly the World sänkte sina kullsystrar den tunga vägen i Guldstoet på Axevalla.
– Hon trivs bra i dödens, hon vill jobba där, förklarade körande Juha Siirtonen som gav sin arbetsgivare Björn Röcklinger karriärens största seger.
Stokullen född 2010 ser ut att vara den bästa i landet på många år.
En av topparna utmärker sig för sin råstyrka och kämpaglöd, Björn Röcklingers Fly the World.
Hästen som i princip sprungit utanpå ledaren hela året visade sig klart tuffast under söndagens svårhanterade förhållanden på Axevalla.
Körande Juha Siirtonen gjorde slag i saken efter 800 meter och skickade fram sin häst till ledande The Divine Miss F. strax innan varvningen på 1.16,2.
Medan spelfavoriten Nugget’s Face blev inlåst som trea på innerspår och galopperade i slutsvängen spände Fly the World ögonen i ledarinnan och lät sedan ingen komma i närheten.
– Hon var kanske bättre än väntat med tanke på att hon haft lite semester efter senaste starten. Jag såg att alla väntade på att jag skulle gå fram så jag tänkte att jag kör. Sedan kändes hon precis som förut. Hon trivs bra i dödens, hon vill jobba där, förklarade Siirtonen.
Tiden skrevs till 1.16,0/2 140 meter autostart och prischecken på 350 000 kronor var den största i karriären både för Fly the World och hennes tränare Björn Röcklinger. Det innebär också att hon blev första svenskfödda häst i kullen att kunna titulera sig miljonär.
– Det är en otroligt bra häst. Nu skall hon få tävla mot stona i sin kull framöver och härnäst blir det uttagningar till E3 om ett par veckor, sade segertränaren.

Frick på målfoto
Upplösningen av Hertiginnan av Västergötland Kronprinsessan Victorias lopp för kvinnliga körsvenner blev desto mer dramatisk. Sofie Svedin ryckte åt sig flera längders ledning med Onice Axe, men över upploppet tog det emot på det regnplågade innerspåret samtidigt som Bulldozer/Susanne H Osterling och efter galopp återkommande Avanti L.M./Kajsa Frick stormade fram långt ut i banan.
Över mål var trion på linje och det dröjde flera minuter innan målfotot granskats tillräckligt för att ge segernicken åt fältets mest rutinerade kusk.
– Jag hade väl gett upp när vi tappade så mycket på galoppen, men när det bet så genom sista sväng fick jag upp förhoppningar. Däremot tyckte jag faktiskt att Susanne var före oss så det var lite surt för henne, men desto roligare för mig. Nu hoppas jag att det inte dröjer tio år till nästa seger, sade Kajsa Frick som vann loppet 2003 och framöver kör ut med chans att göra vandringspriset till ständig egendom.
V64-utdelningen nådde 396 848 kronor där den största vinsten gick till ett system inlämnat på Vaxholms Spel & Tobakshörna som spelat V6-alternativet och gav 924 620 tillbaka.
Jubel blev det även på Hörnfelts Tobak i Lysekil där 14 andelsköpare fick dela på 536 150 kronor.

Robin Johansson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.