Förändringar i Snogarps Gård

268

image

Fjolåret inbringade över elva miljoner kronor i insprungna pengar för Commander Crowe och där inkluderade segrar i bland annat Olympiatravet, Elitloppet och Hugo Åbergs Memorial. Sedan en tid tillbaka är det däremot inte längre Calle Wihlborg som driver Snogarps Gård, ett bolag som i sin tur äger Commander Crowe.

– Det är inget dramatiskt utan en ren familjeangelägenhet som jag inte vill dra i media. Vad jag däremot kan berätta är att vi har gjort en omorganisation inom bolagssfären och där ingår Snogarps Gård. Numera är det mina föräldrar Barbro och Ulf som driver företaget, men min ägarandel i bolaget har inte förändrats, säger Calle Wihlborg.
”Vi i familjen äger fortsatt 70 procent”
Calle Wihlborg har tillsammans med sin familj flyttat ifrån Snogarps Gård och huserar numera på ett mindre ställe utanför Ystad, men trots detta kommer han liksom tidigare att följa vad som händer och sker med Commander Crowe.
– Ja, absolut! Jag har älskat trav sedan jag lärde mig att gå och mitt intresse för sporten har knappast förändrats. Vi i familjen äger fortsatt 70 procent i hästen och där ingår jag precis som tidigare.
Lagom genomkörare inför Olympiatravet
Över till det sportsliga där Commander Crowe blev diskad i sin årsdebut, vilket skedde i Prix de l’Union Europeenne i början av mars. Därefter har han varit struken inför en tilltänkt start på holländska Wolvega dit han åter är anmäld kommande torsdag.
– Fabrice Souloy har väl inte varit helt nöjd med hästen i säsongsupptakten, men senast jag pratade med honom så fanns det inga moln på himlen. Torsdagens motstånd såg inte alltför tufft ut och tanken är att han ska få en lagom genomkörare inför nästa uppgift då det gäller att försvara titeln i Olympiatravet.
Kuskbytet från Christophe Martens till Matthieu Abrivard är uppseendeväckande, vad vet du om detta?
– Ärligt talat så vet jag inte vad som ligger bakom utan jag kan liksom alla andra bara spekulera. Men givetvis kommer jag att ställa frågan när jag pratar med Fabrice, avslutar Calle Wihlborg.
Anders Nilsson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.