Förhandsfavoriterna imponerade i Prix de Bourgogne

47

Förhandsfavoriterna imponerade i Prix de Bourgogne

Bold Eagle är tillbaka.
Readly Express är redo.
Förhandsfavoriterna imponerade i Prix de Bourgogne och fick temperaturen att stiga mot kokpunkten inför Prix d’Amerique.

På söndagen var Readly Express tillbaka på Vincennes efter Prix d’Amerique-vinsten i januari och Timo Nurmos stjärna gav ett riktigt vasst formbesked i Prix de Bourgogne.
Björn Goop var offensiv bakom Readly Express och övertog ledningen från Bold Eagle innan den tuffa uppförsbacken på Vincennes. Björn Goop såg länge ut att ha loppet i sin hand men när Cash Gamble galopperade på upploppet och bjöd Bold Eagle på drömlucka så spurtade den franske stjärnan som i fornstora dagar.
Readly Express fick nöja sig med andrapriset men det var en mycket positiv insats av det blågula Prix d’Amerique-hoppet.
Trea blev Uza Josselyn som därmed också är klar för Prix d’Amerique sista söndagen i januari.
Med formbesked från både Bold Eagle och Readly Express kan Prix d’Amerique bli något alldeles extra. Bold Eagle vann det franska storloppet 2016 och 2017 och vill förstås ha revansch på Readly Express som är titelförsvarare.
Bold Eagle klockades till 1.11,8 över distansen 2100 meter autostart medan Readly Express noterades för 1.11,9.
Förstapriset i Prix de Bourgogne var närmare 540 000 kronor. Readly Express fick nästan 300 000 kronor för andraplatsen.

Föregående artikelPropulsion är sjuk
Nästa artikelÅke Svanstedt ordnade miljonregn över V75-spelarna

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.