Från 100 till knappa 40 hästar i träning på två år

472

Från 100 till knappa 40 hästar i träning på två år

Tomma boxar, färre hästar.
En stor anledning till att Ulf Stenströmer inte nått samma framgångar på V75 som tidigare år.
Med en ny gård runt hörnet kan det snart ändras och redan till helgen kan Axevallatränaren utöka segerstatistiken när han har fyra hästar till start på V75.

Från 100 till knappa 40 hästar i träning på två år. Färre unghästar. Första gången som boxar ekar tomma i stallet.
Ulf Stenströmer förklarar varför stallet inte har varit lika flitigt på V75 som under tidigare år, där 2015 sticker ut mest med hela 16 segrar på rikstoton.
– Jag kanske inte har den typen av hästar som man siktar mot V75 med just nu, men nu har vi ändå fyra stycken till start i helgen.
Axevallatränarens verksamhet bedrivs sedan tidigare på gården Vasken och fram till för några månader sedan på träningsanläggningen Bjertorp.
Nu rustas istället nyförvärvet Åslätten upp, en gård som fågelvägen ligger drygt 700 meter från Vasken. Med 20 nya boxar kommer det att finnas plats åt totalt 55 hästar när det är klart.
– Vi har siktat på att bygga ut vår egen rörelse, nu äger vi både Vasken och Åslätten och det är väldigt skönt att ha allt samlat på ett och samma ställe. Det kommer att bli en väldigt fin tillvaro när det är färdigt, och då kan vi utöka lite och förhoppningsvis synas mer på V75 igen, säger Ulf Stenströmer som i helgen har fyra chanser att förbättra årets hittills tre V75-segrar.

 ”Ser honom gärna i ledningen”
Först ut är Quite Wish (V75-3) som gör sin V75-premiär på Jägersro under lördagen. Med åtta dagar är det tätt på given mellan starterna och senast slutade han sjua.
– Han var bra senast men hoppade i spetskörningen. Han sprang och slog sig lite i fighten om ledningen men var fin och visade bra form efter. Banan var lite för hård för att passa honom riktigt bra. Jägersro bana brukar vara fin, jag hoppas och tror inte den ska vara hård på lördag, säger Ulf Stenströmer och tillägger:
– Spår 4 passar väldigt bra. Han har varit ojämnt startsnabb men just från det här läget spetsade han på Mantorp, så jag hoppas att han ska vara likadan på lördag. Jag ser honom gärna i ledningen.

 ”Barfota-runtom-effekten ska funka”
I lärlings- och stoloppet därefter startar både Biata och Kahleesi (V75-4).
Biata håller fin form och var fyra senast men hade enligt kusken varit tvåa om de valt en annan väg, berättar Ulf Stenströmer.
Inför lördagens uppgift har sexåringen lottats till ett bra utgångsläge och kommer dessutom att tävla med en ny balans.
– Spår 2 är perfekt, hon är startsnabb. Vi siktar på att ta ledningen, det är enklaste vägen till mål. Vi hoppas att barfota-runtom-effekten ska funka, det blir första gången på lördag, meddelar tränaren.
Kahleesi var senast ute i ett klass I-lopp mot valacker på V75, vilket räckte till en sjätteplats. Hon har till skillnad från Biata lottats till sämre förutsättningar på lördag.
– Normalt sett är spår 9 ett bra bakspår men eftersom hon kan bli het och det är ett tredje led är det mindre bra. Jag hade hellre sett ett spår 7 eller 6 givetvis, men det kunde varit sämre också, säger Ulf Stenströmer som trots detta ändå håller femåringen högre än stallkompisen.
– Det är en häst som har något högre kapacitet än Biata, hon har visat gott kunnande och att hon duger bra mot jämna ston.
Av sina tre startande ser tränaren inte på förhand att det finns någon solklar segerchans.
– Jag tycker inte att någon har toppchans men alla tre kan vinna med klaff.

Utlämnande läge
På söndag väntar Breeders’ Crown-semifinaler på Solvalla och stallet har häst till start där också.
Det handlar om Handsome Brad (V75-6/DD-1). Den stabila fyraåringen som tagit pengar i samtliga av sina hittills 21 starter. Nu senast kommer han från en vinst, vilken var den första för hingsten på V75.
– Det var skönt för honom, synd att det skulle dröja ända till oktober. Han har gjort det bra i loppen under säsongen men segern har fattats. Han var jättefin och det blev en lätt och behaglig seger, säger tränaren.
Inför söndagens uppgift ser förutsättningarna inte lika ljusa ut, på papperet.
– Spår 10 var en kalldusch, givetvis. Det här är klart det bästa försöket bland fyraåringshingstarna så det blir tufft att ta sig till final.Vi är utlämnade men får hoppas på ordentlig körning, säger Ulf Stenströmer och tillägger:
– Jag tycker att hästen är jättebra och duger mot de här men att han ska vinna från det läget går inte att förvänta sig. Jag är jättenöjd om han tar sig till final. Det blir spännande på söndag.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.