Från sjukhussängen – till en solklar vinnare

22

För en vecka sedan ramlade han ihop i hemmet – och blev förd till sjukhus

Under lördagen vann han V75-lopp i Sverige.

Tvära kast för norrmannen Frode Hamre.

Norges störste travtränare Frode Hamre driver tillsammans med sin bror Atle ett mycket framgångsrikt travstall. Men under förra helgen blev det dramatiskt – då 51-åringen föll ihop i hemmet och fick föras till sjukhus där flera läkare tog emot honom.

Det visade sig att det inte var någon större fara, och han fick åka hem någon dag senare. Hamre väljer att inte ligga på latsidan – utan reste till Sverige under lördagen.

Vad han gjorde där?

Vann V75-lopp på Åbytravet, tillsammans med det fina stoet Alwaysinblackpedia. Hamre gjorde en taktisk finess varvet kvar, då han släppte ledningen till storfavoriten Basic. Sedan fick ekipaget chansen över upploppet, och tog sig retfullt enkelt förbi Björn Goops häst.

Från sjukhussängen till vinnarcirkeln på en vecka – det steget är långt men är det någon som kan göra en sådan sak är det Frode Hamre. Det vore kul att se honom och hans fina hästar mer i Sverige, det skulle vara en spännande krydda. Jag kan lova att han skulle skapa osäkerhet i svenskarna, för Hamres hästar är riktigt, riktigt bra och duger mer än väl på svensk mark. Kom hit och sätt färg på loppen, Frode. Det vore fantastiskt kul och spännande. 

Krossade allt igen

V75-framgångarna fortsätter för M.T.King of Cash, och den här gången var vi många som fick fel då vi försökte fälla honom som storfavorit.

Ordentligt fel. Jag, och många med mig, trodde att han skulle få en jobbig inledning på en lite för kort distans – vilket visade sig vara helt rätt. Vi som garderade hade läst loppet rätt, men det spelade ingen som helst roll.

Hästen var överlägsen, och vann med en gäspning på ett imponerande sätt. Trots tredjespår i början, och sedan utvändigt om ledaren så avgjorde han loppet på ett respektingivande sätt. Mitt på upploppet hade Johan Untersteiners häst krossat Partizan Face, och Untersteiner vände sig i det skedet inåt, slog på ett leende och sa något (syrligt?) till Adrian Kolgjini som i samma veva körde galopp. Det är få hästar som har den styrka som M.T.King of Cash har – och han har grova pengar att tjäna framöver. 

Stora framgångar – igen

Peter Untersteiner firade som vanligt stora framgångar på V75. Makera tog hem den tredje avdelningen, och Magic Happens den sjätte och den sistnämnde är jag väldigt förtjust i. Äger fyraåringen gör Magnus Haglund, fotbollstränare i Elfsborgs IF, och lita på att han jublade för fullt då han är på träningsläger med fotbollslaget.

Med Magic Happens kommer Haglund få många roliga ögonblick, och jag ser det inte som omöjligt att han är med i något stort årgångslopp under 2017. Kapacitet finns i massor – och intrycket han ger utstrålar klass och glädje.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Från sjukhussängen –
till en solklar vinnare

Föregående artikelWangle: ”Det var en ren njutning att se”
Nästa artikelResultat och eftersnack V75 Åby 4 februari 2017

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.