Fransk stjärnglans över Åby Stora Pris 2018

117

fransk stjärnglans över Åby Stora Pris

Det blir glimrande fransk stjärnglans över Åby Stora Pris. 
På tisdagen meddelades att både Bold Eagle och Bird Parker kommer till den svenska västkusten för att tävla om två miljoner kronor 11 augusti.

I fjol beslutade Åbytravet att stöpa om sitt anrika storlopp till ett riktigt styrkeprov över distansen 3 140 meter med autostart och dessutom höja förstapriset till två miljoner kronor.
Något som gör Åby Stora Pris mer eller mindre unikt i den europeiska storloppscirkusen.
Belöningen lät inte vänta på sig.
På tisdagen kunde banan presentera årets två första deltagare, den oerhört meriterade franska duon Bold Eagle och Bird Parker.
– Den stora målsättningen med att göra om Åby Stora Pris var att locka de allra största namnen och nu känns det verkligen som att vi är på rätt väg. Att få ett ja från både Bold Eagle och Bird Parker känns otroligt stort och jag är väldigt stolt över att få hit två av världens bästa hästar. Att få visa upp den här duon inför Åbytravets publik är något jag som arrangör verkligen ser fram emot, säger Åbys sportchef Jon W Pedersen i ett pressmeddelande.

Slog världsrekord vid förra besöket

Bold Eagle har varit den franska travsportens dominant de senaste åren, även om han fick kungakronan aningen på sned efter idel andraplaceringar under det nyss avslutade vintermeetinget på Vincennes. I Prix d’Amerique fick han ge vika mot svenske Readly Express medan två av de övriga förlusterna kom mot just Bird Parker.
I helgens sprintlopp Criterium de Vitesse i Cagnes-sur-Mer fick emellertid Bold Eagle sin efterlängtade seger som också innebar att han passerade 40 miljoner i intjänade pengar.
Hästen har startat på svensk mark vid ett tillfälle, i Elitloppet i fjol då han svarade för en fantomprestation försöket, men föll i finalen som megafavorit.
Bird Parker har länge stått i skuggan av sin kullkamrat, men hade ett strålande vintermeeting med segrar i Prix de Bourbonnais, Prix de Belgique och Prix de Paris.
Även han har tävlat i Sverige vid ett tillfälle, i Harper Hanovers lopp 2016 då han segrade på världsrekordtid i voltstart över Åby Stora Pris-distansen tre varv.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSolvalla flyttar kvällens V64-tävlingar
Nästa artikelAdrian Kolgjinis avstängning på sex månader står kvar

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.