Fransk vårklassiker visar Elitloppsvägen

191

storlopp_rivieran

Ifjol kördes loppet i 25-gradig värme och slutade med en topptid.
När Frankrikes största sprinterlopp Criterium de Vitesse avgörs på söndag kommer Solvalla att ha tentaklerna ute för Elitloppet.
Vintermeetinget i Paris är över och på söndag bjuder banan i Cagnes-sur-Mer som vanligt på ett vårtecken i travets värld.
Grand Criterium de Vitesse på den franska Rivieran avgörs över den engelska milen – en fartfest med rätt förutsättningar.
Ifjol vann Santa Rosa France på tiden 1.10,0 och två gånger har segrande häst i loppet noterat tider under tiostrecket – Kesaco Phedo 2004 och Varenne 2002.
Den definitiva startlistan presenteras på fredag men redan under måndagen blev de preliminäranmälda hästarna offentliga.
Saknas i listan gör vinterns toppar i Frankrike Royal Dream och Ready Cash. Anmälda hästar intressanta hästar för Elitloppet i maj är exempelvis Main Wise As, The Best Madrik, Timoko och Save The Quick.
– Av dem är det bara tränaren till Main Wise As som sagt sig vara tveksam till två heat samma dag. The Best Madrik, Timoko och Save The Quick är i allra högsta grad aktuella och intressanta, säger storloppspromotorn Klaus Kock som hjälper Solvalla med inbjudningarna till Elitloppet.

Ersättare till Ready Cash
Koch kommer att följa loppet på plats i helgen. Han minns fjolåret då Rivieran visade sig från sin bästa sida med uppåt 25 grader varmt.
– Vi får hoppas på bra tider även i år och att vi får en riktigt bra vinnare. Jag hoppas att någon av de franska hästarna kan sticka ut framöver och bli en bra ersättare till Ready Cash som alltså inte kommer till Elitloppet.
Av 30 anmälda hästar får 14 vara med i det 1 609 meter långa loppet som lockar med nästan 900 000 kronor till vinnaren. Två svenska hästar har anmälts, Claes Sjöströms Aisle Stand och Glen Normans Dileva Käll.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet