Franskt styrkebesked inför PdA

84

bold eagle

Bold Eagle är hästen att slå i Prix d’Amerique.
Femåringen lekte hem genrepet Prix de Belgique och imponerade stort i sitt första möte med den äldre eliten.

20 segrar på 23 startar är facit för världens kanske hetaste travhäst. Fenomenet Bold Eagle hade stor uppvisning i söndagens Prix de Belgique på Vincennes i Paris.
Prix de Belgique är genrep inför Prix d’Amerique och många använder loppet som ett rent preparé-lopp där det är viktigare att hitta formen än att vinna loppet.
En som inte var ute efter att köra preparé var Franck Nivard som är den som sköter tömmarna bakom Sébastien Guaratos stjärna.
Bold Eagle har dominerat sin kull och söndagens storlopp var första dusten med äldre hästar. Men det blev aldrig någon match.
Från tredje par utvändigt växlade den nyblivne femåringen ner konkurrenterna till småmynt över upploppet. Redan dryga 50 meter före mål kunde Franck Nivard börja veva med högerarmen i en segergest.
Segertiden blev 1.13,6 över distansen 2 850 meter och förstapriset var drygt 500 000 kronor.

Svenskt på tredjeplats
Bakom den suveräne vinnaren knep fjolårets Prix d’Amerique-tvåa Voltigeur de Myrt andrapriset från ledningen och sedan blev det svenskt på tredjeplatsen genom Stefan P Petterssons Oasis Bi som kördes av Björn Goop. Oasis Bi var mycket snabb från start och fick sedan ett lopp i rygg på ledaren, tredjepriset var värt 156 000 kronor.
Titelförsvararen i Prix d’Amerique Up And Quick och Lutfi Kolgjinis elitloppstvåa Mosaique Face stod båda med 25 meters tillägg i loppet och preparé-kördes. Även Örjan Kihlström valde ett snällt preparé-upplägg för norska hoppet Lionel som slutade oplacerad liksom Increased Workload.
El Mago Pellini, Kadett C.D. samt Support Justice blev diskvalificerade.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.