Fredrik Forsberg svävar på moln inför V86

220

sander esterel

Travamatören Fredrik Forsberg svävar på moln.
Det har femårige Sander Esterel sett till.
I onsdagens V86-omgång kan duon nå än högre höjder.

Det gick inte att ta miste på glädjen hos Svante Båth efter att Poochai ordnat Bergsåkertränarens första seger i Svensk Travderby på Jägersro för en månad sedan.
Men man behöver inte vinna de allra största loppen för att glädjemätaren ska gå upp på rött.
Det kan amatörtränaren Fredrik Forsberg skriva under på.
Hans Sander Esterel (V86-7) imponerade stort när han utklassade motståndet i ett ramlopp under hemmabanans största tävlingsdag.
– Det är det största jag har upplevt på en travbana. Jag blev så glad att jag skrek rätt ut. Men en seger nu på onsdag skulle vara ännu större, säger Fredrik Forsberg.

”Svävar på moln”
36-årige Fredrik Forsberg arbetar i dagsläget på ett större varuhus i Malmö men hästarna har alltid funnits där. Han har tidigare jobbat hos Jägersroprofilerna Johnny Takter, Ulf Norrby och Joakim Lövgren och sedan ett par år tillbaka driver han en mindre tränarrörelse på amatörbasis i Staffanstorp. Bland de fyra hästarna på träningslistan återfinns femårige valacken Sander Esterel. Han kom till stallet förra våren och i Forsbergs regi har han utvecklats till en segerstaplare.
– Jag är väldigt ödmjuk av mig och vet att det går upp och ner, men nu svävar jag på moln och det vill jag göra så länge jag kan.
Triumfen under derbydagen var Sander Esterels tredje raka fullträff och sättet han vann på övertygade. När hästarna kom upp för varvning styrde körande Johnny Takter på från tredje par utvändigt och resten av loppet var ren uppvisning.
– Tidigare har han inte kunnat speeda mer än 200 meter men nu senast gick han på redan 1 300 meter från mål och sedan försvann han ifrån de andra. Vad som har hänt vet jag inte. Han trivs väl hos oss helt enkel.

Under utveckling
Men Sander Esterel har en akilleshäl. Han är långsam från start. Med andra ord är onsdagens förutsättningar med innerspår bakom startbilen allt annat än idealiska.
– Han kommer att tappa mycket från start. Dessutom möter han ett par jättebra hästar. Men jag tror att vi har en häst som kan fortsätta att utvecklas och gå upp högre i klasserna, så även om jag vill ligga lite lågt den här gången hoppas jag att han ska göra ett bra lopp och ha chans igen.
Förlänger Sander Esterel sin segerrad kan han utöver sin tränare få spelarna att sväva på moln. Det är jackpot på V86-spelet och belöningen om man blir ensam med alla rätt uppgår till nio miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.