Fredrik Persson inför V86 11 juni 2014

161

image-29

Boys Going In är på väg tillbaka mot kulltoppen på allvar.
Tanken är att avstå Sprintermästaren och satsa mot Svenskt Travderby.
– Han har visat sitt rätta jag på slutet och formkurvan pekar uppåt, säger tränaren Fredrik Persson inför onsdagens Derby Trial.

Toppsport på Jägersro och Solvalla. Veckans V86 innehåller flera godbitar för alla travälskare.
På Jägersro är Derby Trial den sportsliga höjdpunkten med ett gäng hungriga fyraåringar som jagar derbyformen och förstapriset på 100 000 kronor.
Boys Going In var tidigt en av kullens snackhästar och många gjorde jämförelsen med pappa Going Kronos när den pampige hingsten inledde karriären med fyra raka segrar.
Största segern under treårssäsongen kom i Premio Going Kronos (lämpligt namn…) där Fredrik Persson talang tjänade 300 000 kronor.
Boys Going In fanns med på startlinjen i Svenskt Travkriterium men fick nöja sig med ett sjättepris. 2013 avslutades lite i moll för talangen, som trots allt tjänade 1,1 miljon kronor under fjolåret.
– Han hade någon skit i kroppen redan i samband med E3-kvalet i Gävle då han var helt stinglös. Efter det fick jag egentligen aldrig riktigt igång honom som jag ville, säger Kalmartränaren Fredrik Persson.

Tuff vinterträning
Efter en tuff vinterträning var Boys Going In tillbaka på tävlingsbanan i april och det var den ”gamle” glänsaren som var tillbaka och det blev seger direkt på Mantorp.
Årets första stora uppgift var sedan Konung Gustaf V:s Pokal och efter en imponerande vinst i kvalet blev det en meriterande tredjeplats i finalen bakom Poochai och Sir Ratzeputz.
– Han känns fortsatt jättebra efteråt och han har tagit loppen på rätt sätt. Jag körde lite intervaller med honom i dag (måndagen) och det känns som att han gått framåt ytterligare, säger Fredrik Persson.
Årets stora mål för Boys Going In är Svenskt Travderby.
– Ja, och just nu är tanken att vi nog står över Sprintermästaren för att komma så bra förberedda som möjligt till derbyt, säger Fredrik Persson.

Upplagt för taktiklopp
På onsdagen handlar det om Derby Trial på Jägersro och loppet inleder en högklassig V86-omgång.
– Det är bra hästar, men ett litet fält och då blir det ofta taktikkörning. På förhand tycker jag att det är Veijos (Amazing Man) och Luddes (Archangel Am) som är värst emot.
– Nimbus C.D. är väldigt startsnabb men det skulle förvåna mig om han vill köra i ledningen med den. Jag gissar att den som är först framme har bra chans att få överta, funderar Fredrik Persson.
Boys Going In gick barfota runt om i kvalet till Kungapokalen men gick åter med skor i finalen.
– Jag tror att han blir en bra barfotahäst, men det var lite för tidigt och jag var inte helt nöjd med honom i kvalet. Han är helt enkelt inte mogen för barfota ännu så det väntar vi med tills hösten. Vi kör med samma balans nu som vi gjorde senast.
Är du optimist?
– Jag tycker jag har en häst som ska räknas. Han har visat sitt rätta jag på slutet.

”Trudelutt till slut”
Fredrik Persson har ytterligare en häst till start inom V86-spelet och det är fyraåriga stoet Bascaphi In (V86-3), även det en fyraåring med Going Kronos som pappa.
– Det är en häst med bra kapacitet men hon har haft problem med sin framknän. Nu har hon tagit igen sig ett tag och hon behöver starta på för att komma igång igen. Det viktigaste den här gången är att hon går felfritt och går en trudelutt till slut, säger Fredrik Persson.

Lars-Ove Pettersson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSe V75 GRATIS i din mobil
Nästa artikelLunchdubbel Årjäng 10/6-2014

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.