Fyra Svensktränade i Prix d’Amerique?

142

prixdamerique2015

Måndag morgon är det deadline för anmälningar till Prix d’Amerique.
Så många som fyra svensktränade hästar kan komma att ta plats i världens största travlopp söndagen 25 januari i Paris.

Up And Quick var spelfavorit tillsammans med Ready Cash i fjolårets upplaga av Prix d’Amerique där den franske hästen slutade tvåa efter Maharajah.
Även i årets lopp lär Up And Quick bli favorit, särskilt med tanke på formbeskedet sexåringen gav i söndagens Prix de Belgique. Ready Cash och Maharajah är också sedan länge ute ur bilden.
Av fyra svensktränade hästarna som är aktuella för styrkeprovet är Solvato, Tumble Dust och Mosaique Face närmast att betrakta som klara för start.
Vad gäller den fjärde finns det några frågetecken. Det är intjänade pengar som i slutänden avgör vilka hästar som får vara med och det ser bra ut men är inte hundraprocent spikat att Robert Berghs Kadett C.D. tar en plats bland de 18.
Tränarna har till 09.00 måndag på sig att anmäla sina hästar och ingen kan säga om det kanske dyker upp någon oväntad anmälan de närmaste dagarna.
Torsdag 12.00 ska den definitiva startlistan till Prix d’Amerique vara klar.

”Inte nöjd med kusken”
Robert Bergh var inte nöjd med Kadett C.D. i söndagens genrep och har sagt att han väntar in i det sista och ser om det var tillfälligheter som spelade in eller inte.
En som inte svävar på målet om hans häst ska starta är Lutfi Kolgjini. Detta trots att
Mosaique Face ”bara” blev sexa i söndagens uppladdningslopp.
– Jag var nöjd med hästen men inte speciellt nöjd med kusken (Jos Verbeeck) eftersom han inte hörde vad jag sa. Jag sa att jag ville ha fram formen ytterligare på hästen och vill att du kör offensivt med hästen. Han slängde hästen i tredjeparet invändigt och det blev ingen körning så det blev ren taktik – och det är inte Mosaiquens starkaste sida precis. Nu åker ”pappa” ner på söndag för att köra ett riktigt jobb så att hästen är i form till Prix d’Amerique, sa Kolgjini i Vinnare V64 i TV 12 på tisdagskvällen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
417.000 i vinst på V86 i onsdags!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.