Fyraåringen imponerade när han vann senast på Solvalla

80

Fyraåringen imponerade när han vann senast på Solvalla

När skorna lossades, lossnade det även för Ready Cash-sonen.
Fyraåringen imponerade när han vann senast på Solvalla.
Jan Hellstedt är övertygad om att han kan återupprepa bedriften på söndag när Ready K.K.Hall åter gästar banan.
– Det var som att polletten trillade ner och det ska inte vara någon engångsföreteelse – det är en häst som ska leverera så där, säger tränaren inför söndagens GS75-omgång.

Ready K.K.Hall (GS75-6/DD-1) har haft en strulig inledning på karriären men i somras ljusnade det och han tog sin första seger. Lyckan blev dock kortvarig då valacken åkte på ytterligare bakslag.
– När han väl började fungera åkte han på en kraftig infektion i halsen och luftvägarna. Det har varit krångligt men senast var han frisk och kry och det han gjorde var ingen överraskning, konstaterar Jan Hellstedt.
Fyraåringen vann på kilometertiden 1.13,7 över medeldistans och för första gången tävlandes utan skor. Men det var inte barfotapremiären som gjorde hela skillnaden enligt tränaren.
– Det är klart att det är en extra växel men det är inte det som har varit avgörande. Han är så här bra, i den klassen som han är i nu, om han får vara kry.

”Inte helt rumsrent”
På söndag blir det barfota runt om igen när Ready K.K.Hall går ut över samma distans men denna gång med spår 5 som utgångsläge.
– De två gånger som han har haft framspår har det inte varit några diskussioner, han har klivit iväg till ledningen. Han är snabb ut och det är minst bekymmer där framme, säger Jan Hellstedt som tror att det kan räcka långt även denna gång.
– Man vill ju se lite mer kontinuitet innan man sticker ut hakan, men kapaciteten finns där. Fungerar han och allt är okej ska det vara hästen att slå i fältet.
Formen inför helgens uppgift är fortsatt god enligt tränaren.
– Vi har inte hört några hostningar så är han bara kry ska vara i samma form, eller snarare ha gått framåt med det loppet i kroppen. Han var inte tokvässad senast, säger Jan Hellstedt och tillägger:
– Men han ska sköta sig också. Han är mycket stabilare och finare men det är inte helt rumsrent ännu.

Föregående artikelMissa inget: Här är alla V75-tips
Nästa artikelV75 resultat och startlista till Åby 14 oktober 2017

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.