Gimpanzee vann Breeders Crown – för tredje året i rad

57

Gimpanzee vann Breeders Crown – för tredje året i rad

Gimpanzee skrev in sig i historieböckerna när vann en Breeders Crown för tredje året i rad.
Marcus Melanders stjärntravare har vunnit de tunga titlarna både som två- tre- och fyraåring.
– Det är en fantastisk häst som betyder mycket för mig. Om han fortsätter att tävla är det inte omöjligt med Elitloppet nästa år, sa Marcus Melander.
Det blev för övrigt stor succé för svenskarna i USA där Nancy Takter tog hem tre triumfer i Breeders Crown-finalerna.

Natten mot söndag svensk tid drabbade stjärnorna samman på Hoosier Park i USA. Det var tunga titlar som stod på spel när Breeders Crown-finalerna avgjordes. Och det blev en stor succé ur svensksynvinkel, minst sagt. Om vi börjar med Gimpanzee, som ägs av Stall Courant (Anders Ström) och SRF Stable (Lennart Ågren), så tog den fyraårige hingsten sin tredje raka seger i Breeders Crown. Han har tidigare säsonger vunnit både som två- och treåring, och nu gjorde han det även som fyraåring i den öppna klassen. En bedrift som endast ett fåtal hästar har lyckats med. Den Marcus Melander-tränade stjärnhästen var bara bäst i sin final och tog hem förstapriset på en miljon dollar. Gimpanzee tog ledningen men släppte täten för att sedan återta den när Brian Sears körde till efter sjuhundra meter. En av värsta konkurrenterna, Atlanta, försökte utmana genom slutkurvan och över upploppet provade Crystal Fashion invändigt. Men Gimpanzee försvarade sig strålande till en säker seger på tiden 1.09,2/1609a. En storartad bedrift att vinna Breeders Crown för tredje året i rad.
– Det är en fantastisk häst. Han har varit med oss från start när vi köpte honom som ettåring på Harrisburg-auktionen. Vilken resa han har gjort, sa Marcus Melander till ustrottningnews.com.
Det är var åttonde segern i elfte starten i år för Gimpanzee och totalt har han vunnit 25 lopp på 34 starter och sprungit in cirka 2,7 miljoner dollar.
– Om hästen fortsätter att tävla är det inte omöjligt att Elitloppet kan bli aktuellt nästa år. Men då måste allt fungera med transporter och sådant, sa Melander.

Tre Breeders Crown-segrar även för Manchego
En annan stjärntravare som kan stoltsera med tre Breeders Crown-segrar är Manchego. Det Nancy Takter-tränade femåriga stoet svarade för en suverän prestation och vann enkelt för Dexter Dunn på tiden 1.09,7/1609a.
Därmed har Gimpanzee och Manchego lika många Breeders Crown-segrar som giganterna Mack Lobell och Grades Singing. Bara Peace Corps är värre med fyra segrar.
Nancy Takter hade för övrigt en fantastisk kväll på Hoosier Park med ytterligare två segrar i Breeders Crown för passgångare. Det var Peaky Sneaky och Kissin In The Sand som tog hem varsin av de tunga titlarna för treåriga ston samt för äldre ston.

Föregående artikelInför GS75® (dubbeljackpot): Chans till hattrick för hemmatränaren
Nästa artikelFem tippar V75 till Eskilstuna 7 november 2020

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.