Gimpanzee vet fortfarande inte hur det känns att förlora

64

Gimpanzee vet fortfarande inte hur det känns att förlora

Marcus Melanders tvååring Gimpanzee vet fortfarande inte hur det känns att förlora.
På lördagen satte han banrekord på Yonkers när han tog sin sjunde seger i en final av New York Sire Stakes.

Brian Sears skötte tömmarna bakom Gimpanzee och sedan han kört till ledningen knappa varvet från mål på 800-metersbanan stegade Gimpanzee undan till seger på kilometertiden 1.12,5 över 1 609 meter – banrekord för tvååriga hingstar och valacker.
– Han förstår verkligen vad det här går ut på. Han blir aldrig för laddad utan vet när han ska ta i och när han ska slappna av. Det är en fröjd att köra honom, sa segerkusken.
Den fortsatta planen för Gimpanzee, vars sju segrar har inbringat 2,3 miljoner kronor, är en start i Lexington om två veckor och därefter Breeders Crown på Pocono Downs.

Lekstuga för Svanstedts världsrekordsto
I New York Sire Stakes-finalen för treåriga ston utklassade Åke Svanstedts Plunge Blue Chip motståndet. Den klassiga damen som tidigare i år sprungit både världsrekord på Meadowlands och banrekord på Yonkers vann nu med flera längder på kilometertiden 1.11,8. Segern var värd närmare en miljon kronor och totalt har hästen, med 15 segrar på 21 starter, tjänat närmare 7,5 miljoner kronor.
Finalen för de treåriga grabbarna vann Linda Toscano-tränade Helpisontheway och finalen för tvååriga ston vann Trond Smedshammers Winndevie.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.