Gooparna är sugna

212

sugnagoop

Quarcio du Chenes start i Paris på lördag är ett viktigt test.
Om hästen fungerar gör Stall Goop troligen en satsning på världens tuffaste travlopp Prix d’Amerique i vinter.
Björn och Olle Goop gör ett nytt test på Vincennes med högkapable Quarcio du Chene. Uppgiften på lördag är Prix d’Ete med drygt 900 000 kronor till vinnaren.
Motstånd saknas inte. Både Ready Cash och Rapide Lebel startar i det 2 850 meter långa loppet.
– Vi hade räknat med hårt motstånd. Det är ett av de klassiska loppen, ett stort lopp i Frankrike och då kommer alla de bästa ut, säger Olle Goop.
Lördagens lopp ska ses som en förberedelse inför större uppgifter. Björn Goop har i sin krönika i Aftonbladet deklarerat att det troligen blir en satsning på Prix d’Amerique i januari om allt ”faller väl ut” i Prix d’Ete.
Olle Goop, som håller ställningarna hemma när sonen åkt till Frankrike, tar dock ogärna namnet Prix d’Amerique i sin mun.
– Det är ett test för att se hur han fungerar på distansen och ett prov på hur hästen fungerar på Vincennes. Det är spännande att se var vi har honom nu. Vi har lite förhoppningar om att starta honom i Frankrike i vinter. Björn körde ett jobb på Jägersro i lördags och hästen var bra då. Han har löpt fint nu alla starter och lugnat ner sig och varit både fin och körbar.

Solvalla nästa?
Quarcio du Chene diskvalificerades för galopp senast han tävlade på fransk mark, i december 2010.
– Hästen var allt för uppspelt då och var inte lika lugn som han är i dagsläget, säger Olle Goop.
Om allt är bra med Quarcio du Chene efter lördagens start väntar UET Trotting Masters-finalen på Solvalla under den så kallade kriteriesöndagen 30 september.

Fotnot: ATG tar spel till Prix d’Ete. Det går att spela vinnare, plats och tvilling i en gemensam pool med franska PMU. Trio spelas i en lokal svensk pool. Loppet startar klockan 13.30.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
417.000 i vinst på V86 i onsdags!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet