Goopträngsel

193

Det är högst trivsamt att njuta ett antal ledigheter med bibliskt ursprung utan några som helst religiösa ansträngningar som motprestation. Att jag just nu sitter och avnjuter Kristi Himmelsfärd och samtidigt försöker knåpa ihop en rad till kvällens tävlingar får mig dock att känna lite hädelse i vardande. Spel och dobbel passar sig ju inte riktigt i religiösa kretsar har jag förstått. Varför har jag dock inte förstått. Det kanske inte är något att fördjupa sig i egentligen men hur som helst så fick jag för mig att testa mina kunskaper kring denna ledighet.

Kristi Himmelsfärd har jag trott var den resa som Jesus gjorde när han, efter att ha hängt på korset, gav upp och stack från den grymma jorden. Lite googlande visade dock en annan bild av det hela. Här har det hunnits med att dö på korset, återuppstå och utbilda lärjungar i 40 dagar innan den ovan omnämnda flygturen gick av stapeln. Det är bara att inse att jag har bibliska kunskapsluckor och att jag egentligen inte alls borde få vara ledig en sådan här dag.

Jag släpper religionen och ägnar travet all min uppmärksamhet. Åby med dubbla OS kan ju betraktas som rena himmelriket för den som gillar svårlösta lopp. Egentligen borde man avstå spel helt eftersom det ser krångligt ut hela vägen. Men en liten bong får det bli innan köksbygget drar igång.

I DD1 lär det bli trängsel över upploppet mellan gooparna. Jag löser det med Björn och sedan en helt annan. Har en nästan religiös tro på Safir Brick. Den blir spik på en liten V65 och garderas på dubbeln endast med lillpojken goop.

I DD2 famlar jag efter insikt. Sjunnesson på innern var mitt första val med tanke på OS. Men sedan har jag läst på lite och fick komplettera med 2,4,5 också. Tjacke Gold har så här i skrivandets stund kanske blivit den jag tror mest på.

Nu skall jag åkalla gudarna och mumla mystiska besvärjelser till tonerna från mina handverktyg.

Nicklas Svalmark

Föregående artikelFranske stjärnan missar Elitloppet?
Nästa artikelTitelförsvararen klar för Elitloppet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.