”Gör som förra gången – går emot favoriten”

57

Expertens DD-tips – tisdag 26 december

Foto: KANAL75

Sportbladets travexpert Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.

TRAV25 december 2017 21:43

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Solvalla, tisdag 26 december.

Spelstopp DD 18.15

TV4 18.00

ATG Live 14.00

DD-1

Rankning: 7–3–1–8–4–2–9–5–6.

Kommentar: Zenit Brick blir favorit och är kanske den naturliga tipsettan. Men vi gör som förra gången och går emot honom i ranken då vi misstänker att han den här gången kan bli av med ledningen. Det borde placera honom i förlustfara, men vi ser honom inte som varandes i så stor fara att vi vill plocka bort honom från DD-systemet. Tipset får Cruzado Dela Noche som när han är på topp är den bästa hästen i loppet. Nu är det inte säkert att han är på topp förvisso, men tillräckligt bra form för att segerstrida i det här gänget bör han ändå vara, för, som vi skrivit tidigare, det finns ingen anledning att förlänga säsongen för en häst av Cruzados kaliber om man inte tror att han kan göra sig själv rättvisa. Digital Ink ser fin ut och det här ser ut som en intressant uppgift då han ser ut att ha en vettig spetschans.

DD-2

Rankning: 8–10–6–12–1–3–4–2–5–7–9–11.

Kommentar: Det var inte helt lätt att utse en tipsetta i det här loppet men vi landar, trots spåret, på Track Angle. Han har varit så bra och visat att han, även med resor i kön, har kapaciteten att runda ett fält. Mellby Emeralds är fin, satt fast med mycket sparat senast. Utgångsläget är dock långtifrån det bästa. Rawindski var en skräll senast, blir betrodd nu. Titan Brodde har absolut kapaciteten att runda det här fältet trots tolftespår. Med tanke på det dåliga spåret ser han ändå ut att bli lite väl mycket spelad. Vi chansar bort honom.

DD-systemet – 9 rader

DD-1: 7–3–1.

DD-2: 8–10–6.

Vem tar spets?

DD-1: Vi är inne på att åtminstone en ur trion  Digital Ink, On Track Piraten, Rocky Winner är snabbare från start än vad Zenit Brick är. Med tanke på spåren säger vi fördel ­Digital Ink.

DD-2: Som vi läser loppet har Rawindski bra chans att, med hjälp av stallkamraten Smevikens Cruiser som nog är snabbast första biten, tidigt kunna ta sig till ledningen.

! Statistikvinnarna

DD-1: Nadal Broline.

DD-2: Jefferson Dotcom.

25 december 2017 21:43

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.