Gotland, Visby och Skrubbs

65

dd-tips dd-blogg

Ser ut att bli hyfsat väder på Gotland i afton och därmed bör det bli en bra och snabbsprungen bana på Skrubbs som Visby travbana kallas. Den tusenmetersbana med kortast upplopp i Sverige och då förstår ni att ledningen är guld värd. Att sitta långt fram när det ska avgöras är nästan ett måste för att ha en chans att vinna. Jag har ingen koll på statistiken med vinster från kön osv men gissningsvis är det en övervägande del av loppen på Skrubbs som vinns från spets.

I DD-1 streckar jag fem hästar och hoppas att Berghans favorit inte bara är bäst. 1 Montana Crown låter Eklundh uppåt kring och håller han upp spets låter det som att man testar där. 3 Digital Product säger Hoffman att han har siktat mot detta loppet med och då har han nog vässat upp hästen lite. 6 Real Dream är klar favorit och kanske bara spöar allt här men oddset blir kanske aningen trist då jag tänker spika i DD-2. Fyller på med 9 Jägermeister Akema och 10 Dennis De Castella. Dennis De Castella tycker jag är klart streckvärd, han har en bra avslutning.
DD-2 är Gotlandslöpningen och kvällens huvudlopp. Min teori, som jag garanterat inte är ensam om att ha, är att 4 Kashs Cantab spetsar och därefter får 5 Västerboonthenews överta. Visserligen kan de tre invändiga om Kashs Cantab öppna snabbt men jag är ändå tveksam till att de svarar honom. Chansen finns ju givetvis för någon bra rygg är det ju egentligen inte då han normalt sett inte brukar hålla hela vägen i spets. Men att man släpper till Västerboonthenews känns troligt i vilket fall som. Jag måste dock säga att jag inte tyckte det var något plusintryck på honom senast. Jag tror han får stryk idag även om han kommer till spets och jag tänker spika mot honom. Jag kanske är helt ute och cyklar och han kanske bara vinner åkandes men som ni vet vid detta laget så gillar jag att chansa och spela aningen mer skrällbetonat. 10 Ed You blir favorit och han såg ok ut senast. Han hamnar väl förhoppningsvis lite punschigt på det här och min förhoppning är att min spik sitter bättre till 6-700 kvar. 9 Ivar Sånna tog lite tid på sig förra året att hitta toppformen och det verkar vara samma visa i år. Han har inte fått till det men jag tycker ändå det såg bra ut senast då han fick gå i dödens på Ed You som fått bestämma första varvet till 15,5. Janne Hellstedt brukar tävla en del på Gotland under säsongen och jag tror han är riktigt sugen på att vinna Gotlandslöpningen. Jag chansspikar Ivar Sånna och håller tummarna för att han är nära toppformen och att Hellstedt preppat lite inför detta (även om jag nog tror att det stora målet är om en knapp 1½ månad på Solvalla).
Jag inser det knasiga i att först predika om hur viktigt spets är på Skrubbs och sedan spika en häst från bakspår men sådan är jag 🙂
Vad gäller 8 Boys Going In så är han nog i rätt så fin form och han har tagit sig igen efter sejouren i Frankrike. Senaste loppet var helt klart ett fall framåt och tanken var egentligen att han skulle startat i söndags på Jarlsberg i det lopp som Papagayo E. vann på ett högst övertygande sätt. Det blev dock inte så av anledning jag inte vill gå in på här. Jag tror säkert han gör ett bra lopp idag men från sämsta spåret så bör det bli tufft att få med sig mer än en slant idag.

DD-1: 1,3,6,9,10
DD-2: 9 Ivar Sånna
Min raka DD: 1-9
Dagens Bubblare: 10-9

I V86-5 startar 12 King Tilly. Han var favorit senast men gick då med bakskor och han har väl gjort sina bästa insatser barfota runt om. Blir det den balansen idag tycker jag han ska streckas för i nuläget är han väldigt lite betrodd. Glöm inte heller bort 7 Packleader som kan öppna snabbt och får han bestämma lite där framme så kan han bli svårfångad.

Lycka till! 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.