GRATTIS Emilia!

73

Travrondens Guldklocka 2018

Den prestigefyllda lärlingsfighten Travrondens Guldklocka avgjordes på Solvalla under onsdagen och urverket gick till Emilia Leo.
– Jag är helt skakis, sa Rommelärlingen.

Travrondens Guldklocka har körts på huvudstadsbanan sedan 1957 och i år var det alltså Emilia Leos tur att skriva in sig i historieboken, bredvid Torbjörn Jansson, Örjan Kihlström, Stefan Hultman, Stefan Melander, Daniel Redén och många andra av travets storheter som lagt beslag på den eftertraktade kronometern.
– Det här är hur stort som helst! Jag har inte fattat det än. Men jag kollade på en bild på klockan i morse och tänkte att den är ju snygg den där, sa Emilia Leo.
Segern bärgades tillsammans med Marcus Lindgren-tränade Adiago Trot som Emilia Leo resolut körde till ledningen med 1 500 meter från mål. Utvändige Uppochhoppa och Oskar J Andersson utmanade rejält genom slutkurvan och över upploppet men Emilia Leo och Adiago Trot höll undan med säker marginal. 26-åriga Emilia Leo går mot sitt i särklass bästa år hittills. Under 2018 har hon vunnit 79 lopp och kört in 5,2 miljoner kronor.
– Det är jättekul att det får flyta på när jag får så fina chanser. Det är helt fantastiskt! Det brukar gå upp och ner i den här branschen så man får passa på att njuta när det går bra.

Föregående artikelInför V75: Segerprocent på hela 36 procent för stallets hästar
Nästa artikelTrippelmiljonären Nimbus C.D.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.