Grattis i efterskott Jan Norberg!

43

jan norberg

På topp som 70-åring.
Jan Norberg firade sin högtidsdag på ett regnigt Umåker.
– Så länge man får vara frisk och kry vill man vara med, sade Norrlands kusknestor som trotsade ruskvädret tio gånger om.

 Att tillbringa sin 70-årsdag med att köra tio travlopp torde vara tämligen unikt, åtminstone i Sverige.
Jan Norberg lyckades inte ge sig själv någon födelsedagstriumf under fredagskvällen hemma på Umåker även om han var på vippen som målfotoslagen tvåa i kvällens näst sista lopp.
– Det är väl tävlingsmänniskan som driver mig, hade jag inte haft den hade jag slutat för länge sedan. Men hästar har varit mitt liv och jag älskar det här jobbet. Får jag bara ha hälsan med så kommer jag att vara med ett tag till, sade 70-åringen som tog sin första seger på istravet i Skog med hästen Figge för 53 år sedan och sedan dess fått segerdefilera en bra bit över 2 000 gånger.

Elitloppet kvar
Och faktum är att Norberg inte visar några tecken på att trappa ner.
84 segrar hittills i år placerar honom på plats 15 bland landets kuskar och han är även i högsta grad med i championstriden på hemmabanan, ett championat han senast tog för 15 år sedan.
Och trots sin ålder finns det fortfarande drömmar kvar.
– Det är väl att vinna Elitloppet i så fall. Det är väl lite långsökt, men man måste ha sitt mål, säger Sveriges äldste elitkusk.

Bodbäckssiv gladde
Kvällens sportsliga godbitar stor kallbloden för som gjorde upp i tre finaler av ”Norrlandseliten” med vardera 100 000 kronor i förstapris.
Dessa gick till Guldtopp/Per Gustafsson, Björli Mai/Ove A Lindqvist och en strålande glad Jessica Lindgren bakom sin derbystovinnare Bodbäckssiv.
V64-utdelningen blev 205 822 kronor för åtta system med sex rätt.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.