Grattis Victory Tilly!

166

grattis victory tilly

Stig H Johansson bjuder Victory Tilly på en grattiskram. Foto av CLAES KÄRRSTRAND

Han var bäst.
Han var snabbast.
Och han var vinstrikast.
På torsdagen fyller Victory Tilly 20 år!

Meritlistan kan göras lång för sonen till Quick Pay och Icora Tilly som inledde sin karriär hos Glen Norman. Men som fyraåring flyttades han till Stig H Johansson där han inledde med seger i fyraåringseliten under elitloppshelgen. Han förblev sedan obesegrad året ut där även en derbyseger inkluderade.
– Jag minns första gången jag satte mig upp i sulkyn, det var en fantastisk känsla. Man upplevde honom som väldigt vägvinnande och det kändes inte som om det gick alls lika fort som klockan visade, vilket ju också är det klassika när det gäller riktigt bra hästar, säger Stig H Johansson.

”Den dagen var något alldeles speciellt”
Sagan blev lång och när sista kapitlet skrevs på Östersund den tionde juni 2006 hade Victory Tilly tagit 70 segrar på 101 starter och sprungit in den hiskeliga summan av 37.705.278 kronor. Bland alla storsegrar kan nämnas Elitloppet, Hugo Åbergs Memorial, Åby Stora Pris, Osla Grand Prix och Nat Ray Trot. I det sistnämnda loppet, som avgjorde på The Meadowlands i New York, sprängde han dessutom drömgränsen då han noterade 1.08,9. Ett äventyr som Stig H Johansson minns mycket väl.
– Först och främst var det olidligt hett den dagen och det var jobbigt att bara vara där. Victory Tilly hade startat veckan innan och jag kommer ihåg att jag var lite besviken på honom då, men resan och dygnsomställningen satt förmodligen i kroppen. Han var sedan mycket bättre i finalen och då gjorde han ju dessutom loppet helt på egen hand!
Vilket är den största segern för dig?
– Prestationsmässigt Nat Ray Trot, men bakar man in upplevelsen och alla känslor i samband med segern i Elitloppet hemma på Solvalla så var det utan tvekan den största segern. Den dagen var något alldeles speciellt!
Victory Tilly går numera hemma i hagen på Stora Alby och mår som en prins. Han är sund och fräsch för sin ålder och under torsdagen har det varit festligheter i samband med hans tjugonde födelsedag.
– Det har blivit lite godsaker för både Victory Tilly och folket hemma på gården. Även det gamla ägargänget har varit på plats för att fira lite extra, berättar Stig H Johansson.

5 KOMMENTARER

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.