Green Manalishi på väg till Sverige?

267

Green Manalishi på väg till Sverige?

Ska Stefan Melander få ta hand om den store förhandsfavoriten i Kungapokalen?
Green Manalishi – en av de bästa treåriga travarna i Nordamerika förra året – kan vara på väg till Sverige om några veckor.
– Det här med alla bestämmelser om flygen just nu gör ju att vi avvaktar alla detaljer innan vi kan börja tro något, säger Solvallatränaren.

Green Manalishi är svenskfödd och ägs av svenske affärsmannen Anders Ström.
Med dryga tio miljoner intjänat skulle den nu fyraårige travaren förstås bli en attraktion i Kungapokalen på Åby senare i vår.
Meningen var att hästen skulle komma tillbaka till födelselandet för Svenskt Travderby i höst. Men på grund av coronaviruset har planerna ändrats.
Sajten sulkysport.se var först med nyheten om att tränaren Marcus Melander vill att Green Manalishi kommer till Sverige tidigare.
Kanske blir det nu start i Kungapokalen, Konung Gustaf V:s Pokal, med uttagningslopp fredagen 24 april på Åby.
– Jag läste om det där och har så klart haft kontakter hela tiden med Marcus (brorsonen). Men jag säger ingenting förrän han kommit hit till mitt stall. Det är så mycket som ska stämma innan hästen står här, säger Solvallatränaren Stefan ”Tarzan” Melander.

”En ruskigt bra häst”
Green Manalishi var en av de bästa treåriga travarna i Nordamerika förra året med dryga tio miljoner kronor intjänat och en seger i Canadian Trotting Classic som främsta merit.
Hingsten var femma i det största treåringsloppet, Hambletonian.
– Han vann ett av försöken till Hambletonian också. Det är ju en ruskigt bra häst det där och Marcus är också väldigt nöjd med honom i träningen. Men vi får se då. Om han överhuvudtaget kommer till Sverige nu när allt är så här och om han i så fall visar sig bra. Meriterna hästen har kan de inte ta ifrån honom i alla fall, säger Stefan Melander.

Första veckan i april?
I USA körs nästan inga travtävlingar just nu på grund av den pågående corona-pandemin. Marcus Melander har av den anledningen backat från en start i Elitloppet med stjärnan Gimpanzee.
Det finns helt enkelt inte lopp att mjukstarta i för Gimpanzee.
Av samma anledning funderar man nu på att låta Green Manalishi komma till Sverige.
– Om allt pappersarbete fungerar och är i ordning så är tanken att Green Manalishi åker till Sverige första veckan i april, säger Sabine Kagebrandt, vd på Stall Courant, till sulkysport.se

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.