Greenshoe fortsätter att imponera

50

Greenshoe fortsätter att imponera

Superlöftet Greenshoe fortsätter att imponera stort.
Marcus Melanders Hambletonian-favorit svarade för en grym insats när han vann sin division av Stanley Dancer Memorial på världsårsbästa tiden 1.08,5.
– Han har riktigt stora fartresurser, sa segerkusken Brian Sears.

Under lördagskvällen kördes det penningstinna lopp på The Meadowlands utanför New York. Marcus Melander-tränade Greenshoe är hästen att slå i Hambletonian om tre veckor. Det visade han med besked i sin division av Stanley Dancer Memorial där han hade stor uppvisning. Den treårige hingsten hittade ner som tredje häst på innerspår men efter halva distansen valde Brian Sears att köra fram utvändigt om ledaren. Greenshoe hade avgjort redan vid upploppets början och gled ifrån i elegant stil till en överlägsen seger. Han travade nya rekordet 1.08,5/1609a efter hypersnabba 1.06,7 sista fyrahundra metrarna. Segertiden är den snabbaste i världen i år av en treårig hingst och Brian Sears satt bara och finåkte till slut. Förstapriset var cirka 750 000 kronor.
– Han har alltid varit en riktigt talangfull häst och har riktigt stora fartresurser, sa Brian Sears efter loppet.

Backe och Granqvist deläger
Greenshoe ägs av Unibet-grundaren Anders Ström, kommentatorn och mediaprofilen Lasse Granqvist och fotbollsexperten Hasse Backe. Hästen tränas av Marcus Melander som följde loppet vid sidan av banan.
– Jag är alltid nervös när han startar. Även om han har skött sig i alla starter det här året så litar jag inte på honom riktigt för jag vet att alla felsteg kan kosta honom segern. I dag lämnade Sears lite plats bakom bilen och höll honom lugn, sa Marcus Melander.
Tvåa i mål blev Pilot Discretion och trea blev Per Engblom-tränade Super Schissel.
I den andra divisionen av Stanley Dancer Memorial ledde Marcus Melanders Green Manalashi länge. Hästen, som ägs av stall Courant, kunde dock inte svara Swandre The Giants den sista biten och fick nöja sig med andraplatsen. Swandre The Giants var bara bäst i loppet för David Miller och vann på tiden 1.09,4/1609a. Hästen tränas av Ron Burke. Green Manalishi noterade 1.09,5 som tvåa.

Skräll i returmötet mellan Atlanta och Six Pack
För en vecka sedan spurtade Atlanta ner ledande Six Pack precis på mållinjen och vann på tiden 1.07,9/1609a. Det var den snabbaste tiden i Meadowlands historia. Nu var det dags för en returmatch i fyraåringsloppet Hambletonian Maturity. Men det blev istället en skrällseger genom 24-oddsaren Crystal Fashion som vann för Tim Tetrick över den ovanliga distansen 1810 meter.
Atlanta var stor favorit och kördes till ledningen efter sexhundra meter. Detta efter att Tim Tetrick släppt täten bakom Crystal Fashion och bidade sedan sin tid i rygg på ledaren. Mitt på upploppet uppenbarade sig en lucka invändigt när Atlanta bröt ut, och Crystal Fashion speedade förbi till seger. Custom Cantab inkom som tvåa i mål men störde flera konkurrenter under vägen och flyttades ner till en sjundeplats. Därmed gick andraplatsen till Atlanta. När det gäller Åke Svanstedts Six Pack så hade han ett dåligt utgångsläge med startspår i det andra ledet. Six Pack satt långt bak hela vägen och kom aldrig in i matchen. Han gick en stark avslutning ute i spåren och det räckte till en tredjeplats på tiden 1.09,0.

Darling Mearas tapper tvåa
I försöket till Miss Versatility för äldre ston blev det seger för järnladyn Hannelore Hanover som kördes av Yannick Gingras. Hon gled till ledningen efter fyrahundra meter men utmanades över upploppet av Darling Mearas. Den sistnämnde tog sin första seger i USA nyligen då hon imponerade för sin nye tränare Åke Svanstedt och vann på tiden 1.08,2/1609a. Darling Mearas, som i det här loppet kördes av Dexter Dunn, travade utvändigt om ledaren och försökte till slut men kunde inte ta sig förbi. Hon svarade för en mycket tapper insats som tvåa på tiden 1.08,7/1609a. Åke Svanstedt körde själv Plunge Blue Chip som blev oplacerad.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.