Gröstad: ”Jag känner mig som Robin Hood”

65

Ingen fick sju rätt på V75 i söndags.

Norske travexperten Öivind Gröstad var nära – men spelade trots ”missen” in 3,1 miljoner kronor till flera andelsköpare.

– Jag känner mig som Robin Hood, säger han och skrattar.

Söndagens extra V75-omgång på Charlottenlund i Köpenhamn blev mycket svår för spelarna. Inför V75-1 var det 465 302 system inlämnade.

Efter fem avdelningar fanns det bara 19,69 system kvar med chans på alla rätt.

Då storskrällde Örjan Kihlström med 11 Springover och ställde alla spelare schack matt.

När Cruzado Dela Noche vunnit sista avdelningen, tillika dagens storlopp Copenhagen Cup, betalade sex rätt 53 120 kronor och fem rätt 2 231 kronor.

”En badekarsvinnare”

Trots att det inte blev sju rätt för norske tipsexperten Öivind Gröstad, som driver tjänsten travfakta.no i vårt västra grannland, så blev det succé ändå.

Gröstad prickade in sex rätt på ett antal av sina system via ”Eksperten” i Norge, som kan liknas vid Sveriges upplägg med ATG Tillsammans.

– Vi fick femmor och sexor för 3,1 miljoner kronor. Det var olika kuponger, men på alla system hade vi spik på 3 Victory Kåsgård i V75-4. Det var en badekarsvinnare, säger Öivind Gröstad till Trav365.

Spelade in åtta miljoner kring jul

Gröstad har vunnit miljonvinster på löpande band genom åren. Sedan tre år tillbaka gör han system som säljs under ”Eksperten”.

Under den tidsperioden har han spelat in 50 miljoner kronor!

– Det är mycket! Vi är livsfarliga hela tiden, säger han.

Så sent som i julas var det klang och jubel för ”Grös” anhängare.

– Vi spelade in åtta miljoner där, när det var V75 på Örebro. Jag känner mig som Robin Hood, säger han med ett skratt.

– Jag väntar på ett samtal från Hans G, tillägger den norske profilen,

Tipsexperten har haft fina vinster  på Charlottenlund i allmänhet och de internationella omgångarna i synnerhet de senaste årsen.

– Det är för jäkla fina omgångar det där, då är vi starka. Man måste sätta in hästarna mot varandra och verkligen tänka på vilka egenskaper banan har, som hästarna tävlar på, säger han.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet