Guzz Mearas tog femte segern i tionde starten

60

Guzz Mearas tog femte segern i tionde starten

En häst som kunde ha haft någon miljon till på kontot.
Så beskriver Johan Untersteiner Guzz Mearas – vinnaren av årets upplaga av treåringsloppet Sikta Mot Stjärnorna som avgjordes på Mantorp på måndagskvällen.
– Nu hoppas vi på revansch från kriteriet i Breeders’ Crown i stället!

Med åtta försökslopp i serien avverkade var det dags för finalen av Sikta mot stjärnorna på Mantorptravet på måndagen.
Björn Goop-tränade Zola Key spelades till klar favorit men blev alldeles för het i ledningen för Carl Johan Jepson och sprang sig trött i förtid.
I stället blev det revanschens kväll för Guzz Mearas och Johan Untersteiner som nu fick full utdelning igen. 200 000 kronor var segern i Sikta mot stjärnorna värd. Äger gör ”Stall Kennys Andelshästar 64” där Guzz Mearas är uppdelad i 20 andelar.
Johan Untersteiner fick ett bra lopp i andraparet utvändigt med Guzz Mearas och tog upp jakten på ledarhästen 700 meter från mål. Zola Key passerades i den sista kurvan och över upploppet hängde hästen från Halmstad av allt vad motstånd hette.
– Min häst är både stark och snabb. När det blev första varvet i rygg kändes det väldigt bra. Jag hade en härlig känsla i tömmarna på min häst – så orolig var jag aldrig riktigt, sa Johan Untersteiner.
Fem längder var segermariginalen i mål före Optimum Terminator och Zola Key som höll till tredjeplatsen. Segertiden 1.12,9 över 2140 meter, auto.

Revansch i Breeders?
Johan Untersteiners Guzz Mearas tog femte segern i tionde starten. Hästen galopperade bort sig i ”långa E3” i somras och missade en plats i kriteriefinalen på Solvalla i den senaste starten efter en tapper insats som trea.
– Lite har vi att slipa på men jag tycker att han ska kunna utmana de bästa treåringarna. Nu hoppas vi hoppas på revansch från kriteriet i Breeders’ Crown i stället med semifinaler om tre veckor ungefär, sa Untersteiner jr.

Svepning av Velegance
Johan fick köra ett par av pappa Peters hästar under kvällen. Efter seger med Everton i V64:ans tredje avdelning och Velegance i den fjärde, fulländades ett äkta hattrick i Sikta Mot Stjärnorna.
Kvällens prestation stod annars femåriga stoet Velegance för. Peter Untersteiner tränar stoet som var överlägsen i ett lopp för fyraåriga ston.
Efter att ha galopperat bort en hel del slantar imponerade hästen mycket i tredje segern i karriärstart nummer 18.
Velegance stod med sämsta spåret i ett lopp med spårtrappa och rundande fältet på den sista bortre långsidan och klev undan. Segertiden 1.14,1 över 2140 meter auto.
– Den stora grejen vara att köra felfritt och i kväll var hon lugn och förnuftig bakom bilen. Att ställa på i spåren 700 kvar i fjärdespår och sitta i ledningen 400 kvar och vinna– ja, det är sällan det händer, sade Johan Untersteiner.
Timo Nurmos-tränade Ajlajk var överlägsen i ett lopp för Jorma Kontio utanför V64-spelet. Fyraårige Ajlajk, efter toppstoet Annika med Maharajah som pappa, gjorde karriärens första start i början av september och har nu tre raka segrar.
Sex rätt på V64 delade ut 1 738 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Åtta SM-guld ska delas ut
Nästa artikel”Vi har bestämt oss för att Damien stannar i USA”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.