”Haft en spion i stallet – har kanonrapporter”

27

Experten synar GS75-omgången lopp för lopp • Systemförslag

Foto: CLAES KÄRRSTRAND/KANAL75

Sportbladets Michael Carlsson har fått in kanonrapporter från Jan-Olov Perssons stall inför söndagens jackpottomgång på Grand Slam 75.

TRAV13 januari 2018 23:11

Jag har haft en spion i Jan-Olov Perssons stall i veckan.

Det är kanonrapporter på hästarna som startar i Grand Slam 75 i dag.

Wilda Fille spikas i montéloppet i den här högintressanta jackpottomgången.

Det blev sex rätt på mitt Grand Slam 75-system förra veckan då ingen hittade alla sju vinnarna. Drygt 11 000 kronor blev återbäringen, men i dag siktar vi högre när det vankas jackpott. Spelformen håller sig kvar i Norrland och det är återigen isbana som råder när Östersund står för värdskapet.

Jan-Olov Persson har heta chanser på förhand och jag har fått mycket bra rapporter från en god vän som har tillbringat veckan hos Kallblodskungen och varit med och kört hästarna i jobb.

Min första tanke var att spika Wilda Fille i den fjärde avdelningen efter dennes övertygande debut i monté näst senast då han vann väldigt enkelt. När jag då stärks av rapporterna från Jan-Olov Persson att den kapable hästen fungerar så mycket bättre med ryttare på ryggen och travar mycket mer avslappnat än när han har sulky bakom sig är saken biff.

Wilda Fille är en häst som är bakrädd av sig och trång i gången och har därför galopperat mycket. Men i montéloppet fungerade det klockrent och dessutom sitter duktiga Emilia Leo upp nu och det är en tjej som blev trea i den allsvenska montéryttarligan i fjol.

”Toppchans felfri”

Mer från Jan-Olov Perssons stall. I den andra Grand Slam 75-avdelningen är Björlifanner favorit efter segern senast.

Han har toppchans felfri men är inte helt att lita på. Hästen var dock jättefin i torsdagsjobbet och sköter han sig får konkurrenterna köra om andrapriset.

Galoppen ligger dock nära och skulle så bli fallet känns det bra att ha streck även för Kashmir som varit duktig vid segrarna, även om han förlorade som storfavorit senast. Det var dock första gången över lång distans och tränaren tror att det var orsaken.

Alla måste med på systemet

Jan-Olov Persson har tre hästar till start i den sjätte avdelningen och alla tre måste med på systemet. De kommer åter efter ett uppehåll men tränar starkt och är väl förberedda.

Alla tre är kvicka från start men Björlifant ska köras snällt efter ett längre uppehåll. Den av Vestpol Gladiator och Lex Peidei som når ledningen har bra chans att hålla undan över den korta distansen. Extra plus på Lex Peidei i veckans träningsjobb.

Här har jag annars en varning i loppet och det är Torpa Olea som jag pratade med Rikard N Skoglund om i veckan.

Rickard menade att Torpa Olea har mycket bra form och är nästan alltid bland de tre främsta. Han tyckte att hästen bara måste få vinna lopp snart och det kan mycket väl bli här. Torpa Olea är speedig och Rikard ska försöka rygga favoriten Lome Annar på slutvarvet och säger sig ha en speedigare häst än denne och att han då åtminstone speedar förbi den till slut.

Ska ändå ha knallform

Om vi sedan tar det hela från början spikar jag även favoriten Laddy Laday i Grand Slam 75-inledningen. Hästen har varit rejäl i två raka segrar som han har tagit från kön och efter slutvarv ute i spåren. Senast besegrade han en så bra häst som V75-vinnaren Assault.

Jag pratade även med tränaren Daniel Wikberg häromdagen och han har bra form på hästarna och firar fina framgångar ihop med Rikard Skoglund.

Trots att Laddy Laday har varit struken för en liten förkylning ska hon inte ha tappat något och enligt tränare Wikberg har hästen ändå knallform och en mycket bra chans.

Rikard Skoglund berättade att han siktar på att köra hästen i ledningen den här gången för att därmed inte bjuda in tilläggshästarna genom att ge dem draghjälp ute i spåren till slut. Motståndet är rätt så ihåligt och jag tror att de får svårt att rå på en felfri Laddy Laday och varken tränare eller kusk tror att fjärdespåret ska vara några problem.

Skrällvann till 37 gånger

Den tredje avdelningen är lite lurig och för den som har möjlighet att strecka fler än de fem hästar jag fick råd med på systemet bör kanske göra det. Favoriten Homemade Bourbon borde ha bra chans felfri liksom Ecco Hornline.

Robert Dunders duo Our Soleago och Mycrazydream är givna liksom min jätterysare Castor Troy som blott är streckad på en procent i skrivande stund.

Sangrita Ås var rejäl när hon skrällvann till 37 gånger pengarna senast. Nu tycker Rikard Skoglund att det här loppet ser enklare ut då hon bara möter ston och hästen är ett givet streck.

Passa även Diamondinthesky som fick luckan sent senast och blev tvåa.

Det här är också ett lurigt och lågklassigt lopp och jag känner mig inte helt säker med sex hästar på systemet. Så det behöver inte vara fel för den som har större plånböcker att gardera ytterligare.

En häst att passa

I Grand Slam 75-avslutningen är Mikado Amok en motiverad favorit efter dennes fina insatser i vinter. Men i det här loppet kan det gå undan ordentligt från start då det är flera som vill till ledningen. Mikado Amok är en av dem men han kan få svar av innerspårets Carlos Texi som också är snabb ut och vill till täten.

En utdragen körning i tufft tempo kan bädda för Dream U.N.G. som därmed kan få loppet bakom. Hästen gjorde en av sina bästa insatser senast som trea efter en tuff inledning i tredjespår i 1.12-tempo. Och så är det formstarka duon Skoglund/Wikberg som är killarna bakom hästen dessutom.

En häst till att passa är norske Red Hot Fire I.V. som har form och som nu får Ulf Ohlsson i sulkyn.

Grand Slam 75 från Östersund sänds i TV12 klockan 15.30.

13 januari 2018 23:11

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.