Håkans fyndköp – på internetauktion

29

Håkan Arvidsson, 52, köpte Basic på internetauktion.

I söndags vann hon lopp på Vincennes – och är nu på väg upp i Stoeliten.

– Så här bra trodde jag aldrig att det skulle bli, säger Håkan Arvidsson till Trav365.

Sexåriga stoet Basic är en häst som Håkan Arvidsson haft ögonen på sedan 2014 – och han har tidigare försökt köpa travhästen.

I fjol dök chansen upp då hon kom ut på internetauktion – och till en början trodde Håkan Arvidsson att något var galet:

– Men jag undersökte det så gott jag kunde, och vad jag förstod så var det inga fel, berättar Håkan Arvidsson för Trav365.

Håkan Arvidsson slog till – och snacka om ”fyndköp”.

I söndags vann Basic travlopp på Vincennes och tjänade 246 000 kronor och framtiden för tjejen ser ljus ut.

”Är ju en liten chansning”

– Det är en häst som jag följt i periferin och jag var intresserad att köpa henne redan som treåring, jag tyckte att det var en fin häst. Men jag trodde aldrig jag skulle få chansen, säger Håkan Arvidsson till Trav365 och fortsätter:

– Sedan när hon dök upp på internetauktion så blev jag paff, jag trodde att något var galet då. Jag undersökte det så gott jag kunde och vad jag förstod var det inga fel.

Håkan Arvidsson slog till och fick ”äntligen” stoet i sin ägo.

– Det är ju en liten chansning att köpa en häst sådär som man varken provkört eller sett på nära håll, men det blev verkligen ett lyckoköp.

Hittills hos Björn Goop har hon startat elva gånger, det har slutat med sex segrar och drygt 959 000 kronor i insprungna prispengar.

– Jag har ju som sagt haft ögonen på henne länge och det är roligt när man gör en sådan här grej och hästen blir mycket bättre än vad jag hade vågat hoppats och tro, så här bra trodde jag aldrig att det skulle bli. Som det ser ut så ska hon kunna utvecklas ännu mer, och hon håller på att komma upp bland eliten hos stona.

”Sto-SM är ett av målen”

Vad säger du om hennes seger på Vincennes i söndags?

– Häftigt naturligtvis och hon har gått framåt hela tiden och hon har faktiskt utvecklats enormt på slutet. Hon fick ett tufft lopp i söndags, men hade ändå styrkan och modet att avgöra ändå och det imponerade.

Vad händer med henne nu?

– Hon är på väg hem igen för att träna på lite grann, hon hade inga passande lopp ändå i mars och april. Hon kommer passa allra bäst i Frankrike då hon är otroligt stark och distansgynnad, och naturligtvis är målet att fortsätta i Frankrike, även om hon har fina lopp här hemma på sommaren också, och kanske framför allt på hösten, säger Håkan Arvidsson och avslutar:

– Hon kommer att få starta lite lagom för att hon ska vara i ordning varje gång hon kommer ut, sedan är Sto-SM ett av målen och vi hoppas hon också får gå tillbaka till Frankrike.   

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Håkans fyndköp –
på internetauktion

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.