Hallå där Niklas Robertsson…

239

niklas robertsson

…som i söndags selade ut en V75-vinnare på hemmaplan i form av Donttellmeanymore.

Hur ser du på segern med några dagars distans?
– Det börjar så smått att sjunka in och man blir mer och mer stolt för varje dag. Och man blir mer och mer drömmande efter nya segrar, säger Niklas Robertsson med sin vanliga glädje i rösten.
Du följde loppet från sista sväng, berätta om dina tankar?
– Jag brukar gömma mig bakom några höbalar, men denna gång var jag tuff. Det kändes bra efter värmningen så jag tänkte att har vi nu gått ”allin” på hästen så får jag gå ”allin” och se loppet. När jag hörde 1.11 första varvet fick jag ett kvitto på att han var i form och utan att ta till överord så kändes det klart redan 500 kvar.
Hur firade Ni segern?
– Vi var ute ett gäng och åt och drack, men det hade varit en lång och nervös dag så det blev ganska tidigt i säng trots allt.
Är det din största seger som tränare?
– Jag vann ju V75 med Dame Arrow för fem år sedan. Då var jag ny som tränare och körde själv och det är förstås svårt att jämföra dessa segrar. Men jag kan lova att det är enormt stort för en mindre tränare att vinna på V75.
Du hade en speciell uppladdning med Donttellmeanymore, vad innebar den?
– Han var dålig på Mantorp så jag gav honom åtta dagar i hagen. Sedan körde jag samma upplägg som inför Tingsrydssegern, vilket innebar ett 1.23-jobb på torsdagen och några 1.12-repor inne på banan under lördagskvällen. Inga längre sådana då han absolut inte fick lov att få mjölksyra utan mest för att kaxa upp honom lite.
Vad står närmast på programmet?
– Nu väntar vi till Axevalla den 20:e juli och sedan blickar vi vidare mot Hugo Åbergs-kvällen där det finns ett passande lopp över kort distans.

Bloggare på sommartravet.se
Ryktet gör gällande att du ska agera bloggare under ”sommartravet”, stämmer det?
– Jo, så är det allt. Jag ska åka upp till Stockholm imorgon (onsdag) för att få reda på lite mer. Men tanken är att jag ska skriva lite allmänt om mitt stall, om sommaren och kanske lämna en eller annan vinnare.
– Mina alster är tänkt att bli publicerade under fem veckors tid på www.sommartravet.se, men inte under någon speciell dag utan när det helt enkelt finns något kul att delge, avslutar Niklas Robertsson.
Anders Nilsson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.