Hallsta Lotus plus en rysare inför V75!

461

tio miljoner

Ynka 7 364 kronor saknas till tio miljoner.
Hallsta Lotus har bommat två lopp i rad nu men kliver förmodligen över den magiska gränsen i V75 på hemmabanan på lördagen.
– Han brukar göra bra lopp på Hagmyren, säger Jan-Olov Persson.

29 miljoner kronor ligger i potten för sju rätt denna jackpotomgång och i kallblodsloppet är det bra chans att det slutar som det ofta gjort i V75-sammanhang – med Hallsta Lotus i topp.
Hallsta Lotus tog över efter pappa Järvsöfaks och har varit den kalle kungen i Sverige under många år.
Konkurrenten som tagit över tronen, Månprinsen A.M. är inte med i lördagens lopp, V75-5, och det ser lite lättare för Hallsta Lotus som fyllt 14 år och inte är längre vinner var och varannan start som var fallet under glansdagarna.
Jan-Olov Persson är Sveriges dominant på kallblodssidan. Hemmatränaren laddar med fem hästar i V75:ans femte avdelning, Erik Graléns Minne.
Bästa chansen? Ja, det lutar åt gammeln ändå.
8 B.W. Gulliver och 15 Hallsta Lotus tror jag har bäst chans att vinna av mina. Möjligen att jag tror lite mer på ”Lotus” ändå, funderar Jan-Olov Persson.

Nära till foderkrubban
Ända sedan segern i Nordiskt Mästerskap i Åbo i slutet av augusti har stallet haft som mål att Hallsta Lotus ska kliva över gränsen tio miljoner kronor intjänat i karriären.
7 364 kronor fattas och en femteplats är det enda som krävs i lördagens lopp.
– Det vore bra om han fick ihop de där tusenlapparna nu. Men vi vill så klart vinna. Han brukar göra bra lopp på Hagmyren. I och för sig är det sällan har startar där trots att det är hans hemmabana. I bästa fall brukar det bli två framträdande om år i Hudiksvall.
Är det omgivningarna eller den korta restiden han gillat?
– Ja, eller så han det ha att göra med att det är nära till foderkrubban!
I Nordiskt Mästerskap såg han nästan ut som en ung häst igen. I starten efter, i SM, tappade han en sko. Hur stod det till senast, han var klart sämre i Karlstad?
– Svårt att säga. Han kan göra ett sånt lopp och komma igen nu när han blivit äldre. Ibland tappar han formen på hösten också och har fått vänta med att starta till framåt mars igen. Men det är ingen höst att tala om nu och jag måste tro på honom på lördag. Han känns riktigt fin och kommer att få tävla hela nästa säsong ut om han håller sig frisk.
Du tror en del på B.W. Gulliver också, som står 20 meter framför.
– Han gick jädra bra senast och är bra igång.4 Ekke Ålj strävar på. Han står bra inne i loppet men jag tror att han får svårt att räcka till ändå mot det här motståndet. 9 Farm Baron duger bra de gånger han är på humör. Han känns även lite uppåt i träningen. 14 Guli Järven har bättrat sig under sensommaren och visat mera stabila takter och visat lite av sin förmåga. Men han står lika start med Hallsta Lotus och det blir tufft att räcka till mer än en plats.
Har du någon rysare att bjuda jackpotspelarna på?
11 Järbo Harry kanske. Kolla på loppet senast och avslutningen Järbo Harry gör där sista 700 meterna. Riktigt bra. Men han står bara 20 före Hallsta Lotus, så det väger över till Lotus fördel ändå.

Mikael Wikner, Kanal 75

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelGiant Diablo dräktig med Maharajah!
Nästa artikelMIN STORA DAG – Första försöket

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.