Halmstad bjuder in till V75

11

dd-tips dd-blogg

Äntligen dags för hemmabanan att stå som värd för V75 igen och, peppar peppar, så ser förutsättningarna ut att bli riktigt bra. Det var uppehåll igår torsdag med fantastiska träningsförhållanden och det ser faktiskt ut att bli uppehåll även idag trots att prognoserna visade på regn. Vi kan säkert räkna med en banan i absolut toppskick imorgon om inte någon konstigt händer vädermässigt och med tanke på att de flesta loppen håller rätt så bra klass håller vi tummarna för flertalet imponerande insatser. Vi börjar med dubbelloppen.

Min förstahäst i DD-1 blir utan tvekan 1 Pedro Bi som verkligen hittat toppformen. Han såg riktigt tankad ut senast och här är det läge för spets och han måste väl testas i den positionen tycker jag. Men jag är inte 100% övertygad om att han håller hela vägen och vill därför ta med en kvartett bakom. 2 Angelo Am har ett perfekt läge och kan avsluta vasst, platslir för den som diggar det och visst kan han spurta hem loppet om det stämmer lite på vägen. 6 Dream With Me N.L låter stall Kolgjini klart nöjda med och han är värd ett streck. 7 Ark Went In med sitt säregna trav tillhör en av de bättre i fältet men läget kan ställa till det. 11 Pericle Bi får hoppas på överpace och bra ryggar sista 7-800 men klaffar det så är han definitivt skrällduglig.
DD-2 känns väldigt öppet OM det nu inte är så att 8 Geisha Sund är för bra men hon har innerspår på tillägg och jag hoppas övriga kuskar gör vad de kan för att stänga in Torbjörn Jansson. Därmed tänker jag chansa bort den klara favoriten på DD-lappen (på V7-bongen skulle jag helst ha med alla) och låser istället loppet med 7 Windy Ways och 14 Radysin America. Når Goop spets med Windy Ways kan ekipaget blir svårfångade. Men jag väljer ändå att ge tipset till Radysin America. Riordan låter uppåt och Takter upp igen. En chansspik för den som känner sig riktigt tuff 🙂 Den som letar miljondrag kan ta med 3 Artemis som kan avsluta rappt med rätt resa men hennes största motståndare ligger nog i startmomentet. Det är en speciell dam som är lite svår att volta med och hon tycker inte om när man tar för mycket i henne så det föreligger viss galopprisk för hennes del. Går hon iväg och hamnar bra på det så är hon skrällduglig.

DD-1: 1,2,6,7,11
DD-2: 7,14
Min raka DD: 1-14
Min roliga DD: 2,6-14

Tycker det krävs en del streck i V75-1. Blir kul att se 7 Falcon Håleryd igen efter hans korta sejour i Frankrike där han gick ett par riktigt fina lopp. Given på lappen. Jag tänker strecka skrällen 3 Caliber TT som visserligen inte vinner ihjäl sig men som denna gången får smyg-Örjan i sulkyn och dessutom har Caliber TT riktigt grym form!
I V75-2 tänker jag dra till med en chansspik. 10 Priamo Caf är en häst som jag gillar och denna gången är nog tanken att köra barfota runt om. Han har slagit favoriten 1 Gordonston från dödens tidigare (förvisso över full distans då) och jag hoppas att kusken Johan Svensson inte sitter och bidar sin tid om tempot stryps. Står perfekt inne i loppet och stallet låter nöjda.
Låter tyvärr inte som att 1 Kashs Cantab tänker testas i spets och det tycker jag är lite synd. Han vinner ju inte speciellt ofta men det är ju inte så ofta han testas i spets på senare tid heller. Hade nog kunnat vara läge här. Favoriten 4 Västerboonthenews är ju riktig bra men det är ingen garantispets och från dödens bör han få det tufft. 10 Riff Kronos och 2 Oasis Bi är givna på lappen.
V75-4 känns som ett öppet lopp. 5 Breidabliks GT, 6 Calvados In, 9 Natosi Goj och 12 Scarpia vill jag ha med.
I V75-5 skulle jag helst ha med tre kusar: 2 Wilda Tigern Jack, 9 Kamanda och 10 Spirit Real. Skulle plånboken acceptera får även 4 Usain Henna plats.

På söndag är det ju Extra V75 och personligen står jag över men för er som tänker lira så frågade jag Johan om han tror 5 Sciacallo O.M i V75-3 är snabb från start och Johan trodde nog att han kunde pipa iväg lite från start men såklart lite svårbedömt då det är första gången med framspår i Johans regi. Redéns 3 Daley Lovin och 4 Origo Tilly ser väl kanske ut att vara värst mot på förhand men man får ändå säga att läckre Sciacallo O.M har imponerat i de två starterna för Johan Untersteiner och det blir klart spännande att se honom mot lite skarpare motstånd denna gången.

Lycka till!

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelSista säsongen för Hallsta Lotus
Nästa artikelHur är läget med Jeppas Maxi?

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.