Halmstadtravet körde Breeders Crown-försök

51

Halmstadtravet körde Breeders Crown-försök

Svante Båths duo Global Welcome och Very Kronos lär låta höra om sig i årgångsloppen framöver.
När Halmstadtravet körde Breeders’ Crown-försök på måndagen vann de sina lopp mycket enkelt.

Fyra Breeders’ Crown-lopp avgjordes i den ljumma försommarkvällen och två av dessa gick till Solvallatränaren Svante Båth. Första segern grejade fjolårets vinnare av Uppfödningslöpningen, Global Welcome. Treåringen fick överta ledningen i utgång av första sväng och sedan kom ingen av de bakomvarande i närheten.
– Det blev ett relativt billigt lopp. Förra gången var det tempo och då var han skärpt hela vägen. Nu sprang han bara och lattjade och väntade på de andra. Men jag var nöjd med honom, sa Erik Adielsson om hästen som bokförde sig för sin sjunde seger i åttonde starten.
– Han galopperade en gång i Örebro i fjol, annars har han gjort allt rätt. Jag hoppas att han fortsätter att göra det för det är en jättefin häst, sa Adielsson.

”En extraordinär häst”
Även högkapable men stökige Very Kronos, som i fjol galopperade som tredjehandsfavorit i Svenskt Travkriterium, hittade till ledningen och över upploppet stack fyraåringen undan till överlägsen seger.
– Jag är supernöjd med honom. Det här är en extraordinär häst, konstaterade körande Erik Adielsson.
– Det som var förskräckligt i fjol var galoppen i kriteriet, men det gör att han är lättmatchad nu. Han står perfekt inne i klass I så härnäst blir det V75 någonstans, berättade Svante Båth.

Elitloppshelgen nästa
I loppet för det fyraåriga stona tog André Eklunds stjärnskott Rose Mary en mycket enkel seger från spets.
– Jag är stolt alltså. Hon är en jättefin häst. Vägen har varit krokig och det är fantastiskt att hon kan vara så bra trots den skada (senskada) hon har haft, sa Åbytränaren som härnäst siktar på elitloppshelgen och diamantstoets final med sitt toppämne.

”Talangen tar henne till kulltoppen”
I avdelningen för de treåriga stona infriade Zara Kronos favoritspelarnas förväntningar. Från positionen utvändigt om ledaren kopplade hon grepp genom slutkurvan och även om starkt spurtande Zenita Kronos kom nära på sluttampen blev segern säker.
– Talangen tar henne till kulltoppen men om hon sedan har löphuvud, fysik och hållbarhet, det får vi ta reda på, sa Zara Kronos tränare Joakim Lövgren.
De sex främst placerade i respektive försök är garanterade plats i höstens Breeders’ Crown-semifinaler.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V86 – Hårdingen Tesio har kommit igång
Nästa artikelInför V75 Gävle – Distansen är helt perfekt

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.