Hamre ovetande om flytten av Ecurie D

98
hamre ovetande om flytten av ecurie d
hamre ovetande om flytten av ecurie d

Frode Hamre, tränare till stjärntravaren Ecurie D., blev tagen på sängen när Travronden på söndagen gick ut med nyheten att hästen ska flyttas till Åke Svanstedt i USA.
– Det var helt nytt för mig när jag fick höra det i går, sa Frode Hamre i Rikstoto Direkte på måndagen.

Knappt hade dammet lagt sig efter Elitloppet på Solvalla innan Travronden rapporterade att Ecurie D, som slutat sexa i elitloppsfinalen, ska flyttas till Åke Svanstedt i USA.
– Det är ingen rolig sak att få den nyheten. Det var snack om det tidigare i vinter, om det kunde vara idé att skicka hästen till Amerika, men jag trodde inte att det skulle ske den här säsongen. Det är trist när man mister stallets stjärna och en häst som har så mycket pengar att tävla om i Europa, kommenterade Frode Hamre saken i Rikstoto Direkte.
– Men det är ägarna som bestämmer. De har sin fulla rätt att göra vad de vill med hästen och önskar de tävla med hästen i Amerika så får de göra det, och det får vi bara acceptera.
Ecurie D. ägs av Marko Kreivi och Süleyman Yüksel och så här långt har den femårige hingsten vunnit 15 av 21 starter och tjänat 3,5 miljoner kronor.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.