Hamre tror mest på treåriga jättetalangen Waffle Cone

71

jättetalangen Waffle Cone

Norske topptränaren Frode Hamre har två intressanta hästar till start på Åbytravet på onsdagen.
Själv tror han mest på treåriga jättetalangen Waffle Cone.
– Hon har gjort fantastiska lopp, säger han.

Waffle Cone (V86-1) kom från USA inför årets säsong och fem starter i Frode Hamres regi har resulterat i fyra segrar. Senast imponerade hästen stort när hon vann Wallenius Cup på Solvalla på topptiden 1.11,1 över 1 640 meter med bilstart. Att Waffle Cone den här gången har fått det otacksamma spåret längst ut bakom startbilsvingen oroar inte Jarlsbergstränaren.
– Spår åtta är aldrig kul men det är få hästar i loppet. Hon kan få en bra position ändå och hon går lika bra i rygg som i ledning.

”Helt okomplicerad”
Enligt Frode Hamre har förberedelserna inför onsdagen gått utan anmärkning för Waffle Cone och han är nöjd även med hennes kullbror American Cheque (V86-5). Den senare gjorde också resan över Atlanten i våras och i tre starter för Hamre har hästen slutat etta, tvåa och fyra. Senast höll han starkt till andraplatsen från positionen utvändigt om ledaren.
– Han är en cool och helt okomplicerad häst. Jag var nöjd med honom senast och han ser fin ut i träningen efter det, säger Hamre.
Att American Cheque precis som sin stallkamrat hade otur i spårlottningen spelar ingen större roll enligt tränaren.
– Spår sju är så klart inte det bästa men eftersom han är långsam ut har det inte så stor betydelse för honom. Jag kommer att korta checkremmen lite för att han ska springa högre med huvudet och jag tror att han har helt okej chans att blanda sig i segerstriden.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.