– Han är bättre än någonsin, jag är…”

33

Foto: Mikael Wikner/Kanal 75

24-årige amatörtränaren Oscar Berglund

TRAV15 november 2017 13:03

Cobourg Hanover blir en av V86-omgångens största favoriter i kväll.

Och tränaren Oscar Berglund spar inte på orden.

– Han är bättre än någonsin, och jag är optimistisk, säger han.

Det är jackpott på V86 under onsdagskvällen från Solvalla i Stockholm och Bergsåker i Sundsvall.

Femårige valacken 8 Cobourg Hanover (V86-1) blir en av V86-omgångens största favoriter. Står han pall för trycket?

Amatörtränaren Oscar Berglunds häst kommer till den här starten med två raka segrar och 24-åringen spar inte på orden i kväll.

”Han tränar dunder”

– Det verkar kanske bättre med honom än någonsin inför i kväll, om man får vara så optimistisk, säger han och fortsätter:
– Framför allt hur hästen känns, han känns faktiskt helt enorm i träning. Efter att vi hittade det där dumma felet på honom så har han varit fin i två raka segrar och som han känns i träning efter senast så har han gått framåt ytterligare, han känns dunder.

Vad var det för fel ni hittade på honom?

– Han hade problem med hasen i höger bak, han har sprungit och dragit det benet i hela sitt liv men vi har provat tre veterinären innan vi fann det här problemet som sa att han var helt frisk och de har inte kunnat hitta något fel. Både jag och kusken Ulf Ohlsson har sagt att han inte är bra, och vi bytte veterinär och då hittade vi det här felet och nu är hästen på klar uppgång.

”Jag är jätteoptimistisk”

Hur ser du på uppgiften i kväll?

– Jag tycker det ser bra ut, det är tuffare emot nu än vad han mött hemma i Östersund på slutet, men samtidigt är det hästar jag tycker att han ska kunna matcha utan större problem. Per Linderoths häst har jag stor respekt för, men den har sämre utgångsläge än oss och vi kan nog dra nytta av det, säger Oscar Berglund och fortsätter:
– Både jag och Ulf Ohlsson tycker att aktuell distans är bra för honom och hästen är i sitt livs form, så det är klart jag är optimistisk, även om jag som sagt har respekt för motståndet.

Du tror kort och gott på bra segerchans?

– Ja, jag är jätteoptimistisk, framför allt med den här hästen, och jag tror han löser den här uppgiften utan allt för mycket strul under vägen.

24-årige amatörtränarens hästar har hittills under 2017 sprungit in 767 000 kronor, det klart bästa året någonsin för den unge travtränaren.

– Man får ändå vara nöjd med de siffrorna, men man vill alltid vinna fler lopp och jag tycker hästarna vunnit lite för få lopp. Jag är i början på min karriär så jag är glad och stolt över det som de har presterat hittills, men jag tycker samtidigt det kunnat gått bättre. Några fler vinster hade jag velat ha, men det hinns med framöver, säger han.

Foto: Kanal 75

8 Cobourg Hanover (V86–1)

15 november 2017 13:03

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.