– Han hade varit en fara för andra

23

TV4-reportern Matteus Lillieborg och proffstränaren Markus Pihlström skulle åka Vasaloppet – efter ett vad i TV4.

Nu backar duon och står över söndagens skidtävlingar.

– Matteus hade varit en fara för de andra i spåret, säger Markus Pihlström till Trav365.

Det var i slutet av fjolåret som TV4-reportern Matteus Lillieborg och proffstränaren Markus Pihlström ingick ett vad i TV4.

Skulle Markus Pihlströms travhäst Casanova Sisu förlora på V86 så skulle duon åka Vasaloppet tillsammans.

Casanova Sisu förlorade – och uppladdningen mot de nio milen på skidor inleddes. Eller?

Med sex dagar kvar till Vasaloppet meddelade TV4-profilen Matteus Lillieborg på sin Twitter att duon backar ur vadet och står över söndagens skidtävlingar.

Anledningen: Matteus Lillieborg är inte i skick nog för att genomföra nio mil på skidor.

”Inte haft någon snö”

– Du startar inte en travhäst om den inte är redo, det samma gäller mig, säger Matteus Lillieborg till Trav365 och fortsätter:

– Sanningen är den att jag har helt enkelt inte haft tid att förbereda mig, dels har vi inte haft någon snö i Halmstad och jag har inte kunnat förbereda mig över huvud taget.

När bestämde ni er för att backa ur vadet?

– Jag pratade med Markus Pihlström i måndags, och då bestämde vi att vi får sikta på något annat.

Byter till Marathon

Proffstränaren Markus Pihlström hade enligt egen utsago gärna genomfört Vasaloppet, men är inne på att det här kanske ändå var det bästa.

– Matteus har inte varit lätt att få tag i sista månaden så jag anade oråd, jag förstod vart det var på väg. Men, han har aldrig stått på ett par skidor tidigare och på söndag ska det bli plusgrader, så han hade väl varit en fara för de andra i spåren och det hade varit lite Stig Helmer-varning. Matteus har inte kunnat träna och det är noll procents chans att han hade klarat det, skrattar Markus Pihlström till Trav365.

Nu har duon, enligt Markus Pihlström, bestämt sig för att springa Stockholm Marathon senare i år.

– Vi måste ju göra något eftersom vi lovat, och Matteus ville byta till Stockholm Marathon och då får det bli så. För mig är det ett riktigt dåligt byte, jag hade hellre åkt Vasaloppet två gånger än springa Stockholm Marathon. Det krävs mycket mer träning inför ett Marathon och det sliter mer på kroppen.

Markus Pihlström var tidigt inne på att Matteus Lillieborg inte skulle klara av att åka Vasaloppet, och han tror TV4-profilen får svårt för Stockholm Marathon också.

– Tror han att Stockholm Marathon är en lek så tror han fel, det är i varje fall det värsta jag gjort i mitt liv, i år är det veckan efter Elitloppet också. Det är inte läge att krypa ut bakvägen en gång till, nu är det bara att nöta de 4,2 mil som det innebär. Det lät på Matteus som om han trodde det skulle bli enklare med Marathon. Han får det att låta så lätt, men jag tror inte han vet vad han gett sig in på, skrattar Markus Pihlström.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
– Han hade varit
en fara för andra

Föregående artikelLöftet som är döpt efter en strippklubb
Nästa artikelSiffrorna: ’Gå inte i barfota-fällan’

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.