”Han kom, han såg och han segrade…”

51

Världsstjärnan Nuncio kom, såg, och segrade.

Trav365:s Zebastian Hagberg sätter och från V75-omgången på Axevalla.

Föga förvånande får superstjärnan mest , och till kusktalangen som satt och ”sov”.

Det pratades mycket om Nuncios återkomst såklart. Och banan.

Underlaget var inte riktigt till belåtenhet men efter V75-1 fixade man till den och tävlingsdagen blev något försenad.

Jag vet inte riktigt om det var det tillsammans med banan som gjorde att flera lopp blev oerhört konstigt körda med snöpliga galopper och sömniga kuskar.

Nuncio då? Jodå – han kom till start. Och han såg och han segrade.

 

Vem: Nuncio

Kommentar: – Nuncio rätade ut alla eventuella frågetecken när han städade av en klen Gulddivision. Superstjärnan bombade till ledningen tidigt i loppet och satt egentligen bara och väntade på att få springa ännu snabbare. Örjan Kihlström dämpade till 1.18 på varvet, och när stjärnkusken begärde full gas sade man adjö till statisterna.

 

Vem: Swimming Pool och Björn Goop

Kommentar: – Björn Goop hoppade upp bakom den snygge fuxen Swimming Pool för andra gången någonsin och nu har man två av två tillsammans. Sexåringen serverades ett fint lopp och när man satte in slutstöten kunde Goop sitta blixtstilla och titta långt efter de bakomvarande konkurrenterna.

 

Vem: Maxime Marais

Kommentar: – Dagens gladaste var annars Maxime Marais som satte dit Önas Ida i lärlingsloppet, tillika V75-3. Pokemon Ås såg ut att att ha att klart 100 meter från mål, men då kom mjölksyran, och den största segern i lärlingens liv var ett faktum.

 

Vem: Balfour

Kommentar: – Robert Bergh lät de mer betrodda köra musten ur varandra innan han klev in i handlingarna med Balfour. Via en mäktig repa i tredjespår kunde valacken slå klorna i tätduon i sista sväng och sen flög man solo upploppet ner.

 

Vem: Bruno di Quatto

Kommentar: – Bruno di Quattro fick den otacksamma uppgiften att trava en stor del av loppet utvändigt om ledande Nuncio men föll med flaggan i topp när han kämpade till sig andrapriset.

 

Vem: Erlend Rennesvik

Kommentar: – Erlend Rennesvik kom iväg bra med betrodda Pearl Face men valde att sätta sig invändigt istället för att avancera framåt. Där blev man fast hela vägen hem och Rennesvik vill nog gärna köra om det här loppet.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
”Han kom, han såg
och han segrade…”

Föregående artikelVann V75 – då bröt hon ihop
Nästa artikelResultat och eftersnack V75 Axevalla 18 februari 2017

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.